Samsun'da Girişimcilik Zirvesi

Samsun'da Girişimcilik Zirvesi
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi işbirliğiyle '1'nci Girişimcilik Zirvesi' isimli panel düzenlendi.

BAŞARI HİKAYELERİNİ ANLATTILAR

1'nci Girişimcilik Zirvesi Paneli Grand Amisos Hotel’de gerçekleşti. Düzenlenen panele, Okumuş Çay Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mürşide Okumuş ve Tar-Ship Kılçak Çöl Çiftliği sahibi Ayten Çöl, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Gülay Atik, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebul Muhsin Doğan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri katıldı. Sabah, girişimci toplantıları ile başlayan panel daha sonra konuşmalar ile devam etti. Panele konuşmacı olarak katılan Mürşide Okumuş ile Ayten Çöl, katılımcılara başarı hikayelerini anlattı.

"YENİLİKLERE AÇIK OLMAK ÖNEMLİ"

Panelin açılış konuşmasını yapan STSO İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Gülay Atik, "Bizlerin üniversite öğrencisi olduğu dönemlerde ailelerimiz bize sürekli devlet mamuru olmamız konusunda telkinlerde bulunuyorlardı. Biz ise şimdi gençlere 'Girişimci olun' diyoruz. Çünkü girişimcilik, ülkelerin geleceği ve ekonomisi için oldukça önemli. Ülkemizin daha iyi bir yere gelmesi için büyük önem taşıyor. Bu da sadece girişimcilik ile oluyor." diye konuştu. Yeniliklere açık olmanın ve yeniden başlayabilmenin önemine değinen Atik, "Girimcilik ilkokulda başlayıp lise ve üniversitede devam etmelidir. Samsun'da okullarda girişimcilik eğitimleri vermeye başlanıldı. Eğitimlerimiz devam edecek çünkü yolun başındayken bu yolu aydınlatmak gerekiyor" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.