Samsun'da 09.05'te hayat durdu

Samsun'da 09.05'te hayat durdu
Samsun'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 76'ıncı yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte tramvaylar ve araçlar oldukları yerde durdu vatandaşlar ise saygı duruşunda bulundu.

İlk olarak Atatürk Anıtı'nda düzenlenen programa; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır tarafından çelenk sunumu yapıldı. Saatler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'i gösterdiğinde ise sirenler çaldı ve herkes saygı duruşunda bulundu. Törene katılanların yanı sıra kent merkezinde hayat durma noktasına geldi. O sırada köprü üzerinden geçmekte olan tramvay ve yolda seyir halinde olan araçlar durdu. Tramvay içerisindeki yolcular oturdukları yerden kalkarak, araç sürücüleri ise dışarıya çıkarak Atatürk için 1 dakika saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu sonrası okunan İstiklal Marşı'nın ardından Vali Şahin Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

ÇANAKKALE 100. YIL GEZİCİ MÜZESİ SAMSUN'DA
Anıttaki törenden sonra Vali Şahin ve beraberindekiler Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlandırılan ve iki gün boyunca açık kalacak olan Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne ait “Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi”ne geldi. Müzeyi yanına çağırdığı öğrencilerle birlikte gezen Vali İbrahim Şahin ve beraberindekiler Çanakkale Savaşları'ndan kalma eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Şahin ve diğer protokol üyeleri daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak anma törenine katılmak üzere meydandan ayrıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.