Samsun'a hizmet etmek için yola çıkıyoruz

Samsun'a hizmet etmek için yola çıkıyoruz
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, "Biz bu yola çıkarken birileri gibi malımıza mal katmak için değil, Samsun'a hizmet etmek için çıkıyoruz." dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Çarşamba ilçesinde miting düzenledi. Parti Meclisi Üyesi Nazan Güneysu, İl Başkanı Mehmet Özdağ, Eski Milletvekili Hayati Tekin, il ve ilçe teşkilatı mensuplarının da yer aldığı mitingde kalabalığa hitap eden Öncü, Samsun’un temel problemlerini herkesin bildiğini söyleyerek, “Samsun'da işsizliğin olduğunu, genç işsizliğinin olduğunu üniversite mezunlarımızın dahi iş bulmakta zorlandığı bir şehirde yaşamakta olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Samsun'da hayat pahalılığının etkileri altında ezilmeye devam ettiğimizi biliyoruz. Çocuklarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin, emeklilerimizin çektiklerini biliyoruz. Biz bu yola çıkarken Samsun'un umudu olmaya, şehrimizi hak ettiği yere getirmek üzere çıktık” dedi.

dsc06478.jpg

"Söyleyecek sözünüz kalmadı mı?"
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Biz vatandaşımızın omuzuna dokunduğumuzda, ‘ne olacak bu memleketin, emeklinin, dar gelirlinin hali’ dediğimizde bir dokunup bin ah işitiyoruz” dedi. Konuşmasını Halt Doğan’a seslenerek sürdüren Öncü, “Kıymetli hemşehriniz, benim de kıymetli rakibim, 5 yıldır Çarşamba’yı yöneten sevgili Halit Bey'e buradan seslenmek istiyorum. Samsun için söyleyecek sözünüz sadece ‘daha hızlı Samsun’, ‘daha ileri bir Samsun’ demekten ibaret mi? Neden siz, sokaklarda halkın içerisinde görünmüyorsunuz? Neden bizim yaptığımız gibi günde birkaç miting yapmıyorsunuz? Samsunluya, Çarşambalıya söyleyecek sözünüz kalmadı mı? Ben Halit Bey'i ve diğer rakiplerimi açık şekilde televizyon ekranlarında tartışmaya davet ettim. ‘Gelin bu seçim projelerin konuşulduğu, projelerin yarıştığı bir seçim olsun. Samsunlunun gözü önünde şehrimize dair yapılanları, yapılmayanları, geleceği hep beraber tartışalım’ dedim. Hiçbirinden ses çıktı mı? Evet, maalesef bu davetim karşılıksız kaldı. 20 yıldır Samsun'u ve ilçeleri yöneten anlayışın ‘bundan sonra böyle olacak öyle gidecek, cekli caklı’ cümleler kurma kredisi bitmiştir” ifadelerini kullandı.

dsc06748.jpg

"Samsun’un donanımımıza ihtiyacı var"
Öncü, “Yıllardır hafif raylı sistemi önce havalimanına sonra Çarşamba'ya ve Terme'ye uzatmayı aklınızın ucundan geçirmediniz. Cevat Öncü dedi ki, ‘Havalimanına raylı sistemi ulaşmayan bir büyükşehir olmamalı. Raylı sistemi önce havalimanına sonra Çarşamba'ya ve Terme'ye uzatacağım. Batıda özellikle yaz aylarında yüksek ihtiyaç olan Dereköy'e, Çatalçam'a, Taflan'a götüreceğim’ dedim. Kıymetli rakibim bu konuda söyleyecek sözü olmadığı için, mesleki deneyimi, birikimi olmadığı için ertesi gün soluğu Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı'nda aldı. Orada bir haritanın önünde çektirdiği fotoğrafla ‘evet biz de raylı sistemi havalimanına ve Çarşamba’ya, batıda da Taflan’a uzatacağız’ dedi. İnandık mı? Hayır. Ben diyorum ki bu anlayışın kredisi bitmiştir. Samsun’un, Çarşamba’nın, 17 ilçemizin hak ettiği hizmeti alması için Cevat Öncü'ye ihtiyacı var. Bizim mesleki deneyimimize, birikimimize, donanımımıza ihtiyacı var. Biz bu yola çıkarken birileri gibi malımıza mal katmak için değil, Samsun'a hizmet etmek için çıkıyoruz. Samsun'a hizmet etmekten başka çaremiz gayretimiz yok” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.