SAMSUN ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN İKİNCİ ÜNİVERSİTE ÇIKIŞI

SAMSUN ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN İKİNCİ ÜNİVERSİTE ÇIKIŞI
Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Yalçın ALTINTAŞ,Canik Başarı Üniversitesi ‘ nin tekrar eğitime kazandırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu

        Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Yalçın ALTINTAŞ , son dönemde  sık sık gündeme gelen Canik Başarı Üniversitesi ‘ nin tekrar eğitime kazandırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.  
Kapatılan Canik Başarı Üniversitesi ‘ne Samsun Üniversitesi isminin verilmesi gerektiğini ifade eden Memur – Sen il temsilcisi Nejdet GÜNEYSU ’ yu eleştiren ifadeler kullanan ALTINTAŞ açıklamasında ; 
         “  Samsun’da gündeme gelen ikinci üniversitenin açılması hakkında öncülüğünü yaptığımız ,  sonrasında farklı platformlarca dile getirilen bu ihtiyacın önümüzdeki eğitim öğretim döneminde giderilmesini arzu ediyoruz. Ancak memura maaş oranlarının belirleneceği hükümet sendika toplantıları sonucu %3 maaş teklifi alan ve kesinlikle kabul etmeyeceğini söyleyip %3.5  zam oranını üstelemeden kabul eden sonrasında ise bu oranı büyük başarı olarak kamuoyuna sunan Memur Sen ; yeni açılacak olan üniversiteye Samsun Üniversitesi ismini teklif edip Ordu-Giresun-Samsun Üniversitesi ismini kabul edip bunu Samsunlulara büyük bir başarı olarak sunmayı mı hedeflemektedir ? “ dedi .
        Alparslan Türkeş isminin yaşatılması ve  toplumda arz eden talebin karşılanması gerektiğini de belirten ALTINTAŞ , “  Ülkemizde , Türk tarihinde ve siyasetinde önem arz eden , toplumun tamamında kabul görmüş devlet adamlarımız birçok üniversitemizde isimleri verilerek yaşatılmaya devam edilmektedir. Bu bağlamda ; Necmettin Erbakan , Süleyman Demirel , Recep Tayyip Erdoğan , Osmangazi , Gaziosmanpaşa , Abdullah Gül , Adnan Menderes , Şeyh Edebali , Celal Bayar , Karamanoğlu Mehmet Bey , Mimar Sinan , Namık Kemal , Yıldırım Beyazıt , Bülent Ecevit gibi devlet adamlarının isminin yaşatıldığı devlet üniversitelerimizin arasına “ Başbuğ Alparslan Türkeş Üniversitesi “  katılmalı ve eğitime kazandırılmalıdır . Samsun Ülkü Ocakları olarak Başbuğ Alparslan Türkeş Üniversitesi’ni eğitim-öğretime kazandırmak adına çalışmalarımız devam edecektir . Önümüzdeki günlerde başlayacağımız imza kampanyasında 100.000 imza toplamayı hedefliyor ve tüm kamuoyunu destek vermeye davet ediyoruz. “  dedi . 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.