Samsun, Oyuncak Müzesi'ne kavuşuyor

Samsun, Oyuncak Müzesi'ne kavuşuyor

Canik Belediyesi tarafından yapılan Oyuncak Müzesi son aşamaya geldi. Karadeniz'de ilk ve tek olacak olan müzenin iç dekorasyonu tamamlanırken, müze kapsamında bir de oyuncak üretim atölyesi kurulacak.

 

Canik Belediyesi tarafından "yeni neslin inşası" anlayışıyla Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde yapılan Oyuncak Müzesi çalışmaları son aşamaya geldi. Karadeniz'de ilk ve tek olan müzenin iç dekorasyon çalışmaları biterken, müze tamamlandığında büyüklerin nostalji, küçüklerin ise eğlenceli saatler geçirebileceği mekan olacak. Geçmişten günümüze oyuncakların yer alacağı müze kapsamında bir de oyuncak üretim atölyesi kurulacak.

 

'ÇOCUKLARIN UĞRAK MERKEZİ OLACAK'

Oyuncak Müzesi çalışmalarını yakından takip eden ve incelemelerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, amaçlarının değerlerine bağlı bir nesil inşa etmek olduğunu söyledi. Müzenin tamamlandığında sadece Samsun'daki değil, Karadeniz Bölgesi'ndeki çocukların uğrak merkezi olacağını belirten Başkan Genç, "Çocuklarımız, milli oyuncaklarımızla ile yetişmelidir ve sadece Barbi bebekler, Süpermen gibi yabancı hayal kahramanları deil, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Kara Murat gibi kendi kültürümüze de ait kahramanları tanımalıdır. Bu bakımdan Oyuncak Müzesini çok önemsiyoruz" dedi.

 

‘OYUNCAK ÜRETİM ATÖLYESİ DE OLACAK’

Müzede geçmişten günümüze oyuncakların yer alacağını ifade eden Başkan Genç, "Tesisin içerisinde çocukların ve büyüklerin birlikte eğlenerek vakit geçirebileceği mekanlar bulunacak. Müzede ayrıca oyunların ve oyuncakların tarihsel gelişiminin anlatılması için mizansen ortamlar oluşturulacak. Çeşitli aktivitelerin yapılabileceği alanın yer alacağı müzemizde çocuklarımız anne ve babalarının, hatta dede ve ninelerinin kendi dönemlerinde oynadıkları oyuncakları ve oyunları görme, öğrenme imkanı bulabilecekler. Ayrıca kuracağımız oyuncak üretim atölyesinde de yerli oyuncaklar üretilecek" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.