Samsun Okuyor Projesi TRT Haber'de

Samsun Okuyor Projesi TRT Haber'de
TRT Haber, Samsun'un markası AHOB'un kullanıldığı Samsun Okuyor Projesi'ne katılanlarla özel röportaj yaptı.

 İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğretmen, öğrenci ve veliler, AHOB'un faydasını kameralar aracılığıyla milyonlara anlattı.

Samsun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zekasoft T.A.Ş.'nin ortaklaşa başlattığı Samsun Okuyor Projesi tamamlandı. TRT Haber, 22 okulda 660 öğrencinin pilot olarak kullandığı Anlayarak Hızlı Okumaya Başlangıç (AHOB) programında dereceye girenlerle özel çekim yaptı. AHOB'un faydalarının öğretmen, öğrenci ve velilerce anlatıldığı program, özel bir bölümde TRT ekranlarında yayınlanacak.

GİRGİN: AHOB FAYDALI PROGRAM

Samsun Teknopark'ta Zekasoft Yazılım T.A.Ş. tarafından geliştirilerek, üretimi yapılan ve Türkiye'de ilk kez yapay zeka barındıran bilgisayar programı olan AHOB'u kullanan öğrenciler, TRT kameralarına faydalarını anlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, projeye başladıktan sonra yaşanan süreçlerin olumlu seyrettiğini söyledi. AHOB'un öğrencilerde başarıyı artıran bir program olduğunu söyleyen Girgin, programı yazan ve proje için sponsor olan Zekasoft'a da teşekkür etti.

AHOB'UN FAYDASINI ANLATTILAR

Kameralar karşısına geçen öğretmen, öğrenci ve velilerde, pilot çalışma kapsamında uygulanan programın verimliliğini aktardı. Öğretmenler, AHOB'u kullanan öğrencilerin derslerinde başarı ve dikkatlerinde artmanın gözle görülür şekilde arttığını söylerken, öğrenciler artık okuduklarını anladıklarını, bunun da derslerine yansıdığını ifade etti. Veliler ise, daha önce bilgisayar ve televizyon başında vakit geçiren çocuklarının programı kullanmaya başladıktan sonra okuma eğiliminin arttığını ve kitap okuyarak vakit geçirmeye başladıklarını söyledi.

COŞGUN'DAN TEŞEKKÜR

Zekasoft Yazılım T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Coşgun ve Eğitimci Bülent Gündağ Mert ise, programın amacı ve hedefleriyle ilgili bilgiler verdi. Şadi Coşgun, Samsun Valisi İbrahim Şahin'e programa gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile verimli bir pilot çalışma gerçekleştiğini söyleyen Coşgun, "Ankara'da TRT'ye yaptığımız ziyarette AHOB'u ve Samsun Okuyor Projesi'ni anlatmıştık. TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı İbrahim Eroğlu bize destek sözü vermişti. Bugün Bölge Müdürlüğü'nden gelen TRT çalışanları ile verimli bir gün geçirdik. İbrahim Eroğlu'na ve programa katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum