‘SAMSUN KAPLICA TURİZMİN'DE MEVYESİNİN YENİLDİĞİ BİR İL OLACAK’

‘SAMSUN KAPLICA TURİZMİN'DE MEVYESİNİN YENİLDİĞİ BİR İL OLACAK’
Osman Kaymak, protokol üyeleriyle birlikte Ladik ilçemizde yapımı tamamlanan Hilas Thermal Resort&Spa’nın açılışını gerçekleştirdi.

Törene 21 ve 22’inci Dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle, Lâdik Kaymakam Vekili Muhammet Çiftci, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, kamu ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda davetli ve Ladik halkı katıldı.

‘ÜLKEMİZDEKİ BİRİNCİ DERECEDE ÖNEMLİ’

Törenin açılış konuşmasını yapan Lâdik Akdağ Yatırım ve Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen, “Değerli misafirler, Hilas Thermal Resort & Spa Otelimizin açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Kaplıca sularının romatizmalı hastalıklar, sinirsel hastalıklara, eklem ve kireçleme gibi hastalıkların da tedavisinde olumlu etki yaptığı tıbbi olarak kanıtlanmıştır. Hamamayağı Kaplıcası ise ülkemizdeki birinci derecede önemli kaplıcalardan biridir. Böyle bir tesisin bölgeye ve istihdama sağlayacağı katkı büyüktür” dedi.

 

‘ÇEŞİTLİ HASTALIKLAR İÇİN BİREBİR’

Lâdik Belediye Başkanı Selim Özbalcı yaptığı konuşmasında, “Kaplıcalarımız bir şifa kaynağıdır. Ruh ve sinir hastalıkları başta olmak üzere huzur bulmak isteyen herkes için ve çeşitli hastalıklar için birebir olan bu şifa kaynağı aynı zamanda suyunun insan vücudunun sıcaklığında olması sebebiyle rahatça spor yapabileceğiniz, yüzebileceğiniz bir mekan haline gelmiştir” diye konuştu.

‘OTELLER İHTİYACA CEVAP VERMİYOR’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yaptığı konuşmasında, “Samsun’un en  önemli potansiyellerinden birisi turizm. Çünkü denizi, yaylası, doğal güzellikleri ve  tarihi zenginlikleriyle birlikte Samsun turizm anlamında çok önemli potansiyellere sahip.  Akdağ’da kayak yapılırken, burada kaplıcamız var. Samsun’da turizme yapılan yatırımların karşılık bulacağına gönülden inananlardanım. Bundan 6-7 yıl önce çok sayıda otel yapıldığında Samsun’un oteller mezarlığı olacağı söyleniyordu. Ama bugün oteller ihtiyaca cevap vermiyor. Hele de bu tür kaplıca yatırımların artması durumunda birçok organizasyon ve toplantının bölgemizde yapılacağını düşünüyorum. Bu yatırımı Lâdik ilçemize kazandıran yatırımcılarımızı tebrik ediyorum” dedi.

DÜNYADA ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Lâdik doğal zenginlikleriyle, tabiat varlıkları ve turizm potansiyelleriyle gelecek vaat eden bir ilçemiz. Gölünden yaylalarına, kayak merkezine kadar her yönüyle çok büyük bir potansiyeli barındırıyor. Bu potansiyelleri somut bir projeye dönüştürmek, halkın kullanımına kazandırmak ve bu zenginliğe zenginlik katmak elimizde. İşte bunun en güzel örneklerinden bir tanesinin açılışını bugün hep birlikte gerçekleştireceğiz. Jeotermal kaynaklarımızın sağlık ve turizmde çok farklı bir noktaya getirilmesi hususunda son dönemde çok güçlü bir çabamız var. İşte bu nedenledir ki sağlık turizminde dünyada üçüncü sıradayız. 2023 hedefimiz 2 milyon turistin ülkemize sadece sağlık nedeniyle geliyor olması. Hem ucuz hem de ülkelerinden daha da kaliteli hizmeti Türkiye’de alıyor olmaları ülkemizi bu anlamda çok daha çekici duruma getirmekte. O nedenle yatırımcıların önümüzdeki dönemde sadece deniz, kum, güneş değil bu toprakların barındırdığı bütün zenginlikleri ön plana çıkaracak turizm yatırımlarıyla ülkemizi daha da çok geliştireceğine inancımız çok yüksek” diye konuştu.

‘SAMSUN’A KAZANDIRMIŞ OLDULAR’

Lâdik’te modern bir tesisi açmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Vali Osman Kaymak “Lâdikli işadamlarını tebrik ediyorum. Kendi bölgelerine sahip çıktılar ve böyle güzel bir eseri Samsun’a kazandırmış oldular. Samsun tarım kenti, sanayi kenti ve turizm kenti. Samsun turizmin her çeşidine cevap verecek şekilde imkân ve destinasyonları olan bir yer. Ama kabul etmemiz lazım ki bunu çok iyi kullanamıyoruz ve istifade edemiyoruz. Aslında Samsun’a çok güzel yatırımlar yapılmış. Müthiş spor tesisleri var. Hepsi de mavi bayraklı dokuz plajımız var. Samsun’da asla atık sular denize dökülmüyor ve o yönüyle deniz turizmi açısından çok önemli potansiyeli var. Şahinkaya Kanyonumuz, Kuş Cennetimiz, Ayvacık Gölümüz, Akdağ Kayak Tesisimiz ve bunların ötesinde kaplıca turizmi açısından çok ciddi potansiyellerimiz var. Kabul edelimki kaplıca konusunda önümüzde iyi bir Afyon örneği var ve artık Türkiye’nin kaplıca merkezi haline döndü. Buraya alternatif Havza ve Lâdik neden olmasın? Ladik ilçemiz; Akdağ kayak merkezi, Lâdik gölü, Ladik Hamamayağı kaplıcaları ve birçok güzelliği ile ilgi odağıdır. İşte bu tesis bunun güzel bir örneği. Arkadaşları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

‘ARTIK KALİTEYE PARA VERİYOR’

Aynı şekilde Havza’da da bir otelin yapıldığını belirten Vali Kaymak,” Biz gerçekten turizm potansiyelini değerlendirmek derken bunu kastediyoruz.Yatırımcı arkadaşlar ciddi şekilde ellerini taşını koydular ve buna inandılar. İnsanlar artık kaliteye para veriyor. Allah’ın lütfettiği termal suyu kaliteli tesislerle sunmak durumundayız. Eski klasik anlayışla insanları burada misafir edemeyiz. Bunun anlaşılmış olduğunu bugün burada görmekten ilin Valisi olarak mutlu oluyorum. İnşallah Havza’daki otel de kısa zamanda bitecek. Samsun kaplıca turizminin değerlendirildiği ve meyvesinin yenildiği bir il olacak. İnşallah bunları bölge olarak önümüzdeki yıllarda göreceğiz.” dedi.

‘CİDDİ SAYIDA TURİST GELİYOR’

Trabzon, Ordu ve komşumuz Amasya’nın turizm potansiyelini değerlendirme konusunda çok güzel gelişmeler kaydettiğini işaret eden Vali Kaymak, “Samsun bunların hepsinden çok daha yüksek bir potansiyele sahip. Ama özellikle Ortadoğu’dan Samsun’a direk uçak seferleri olmadığı için insanlar İstanbul’a gidiyor. Kuveyt’ten direk seferler bu yaz başladı, önümüzdeki yıl da devam edeceğini düşünüyoruz. Biraz önce aldığım bilgiye göre Bağdat-Samsun seferleri de her hafta yapılıyor ve oradan da ciddi sayıda turist geliyor. Önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ile Rusya konusunda çok çalıştık ama gördüğümüz kadarıyla kuzeyden istediğimiz turisti alamıyoruz. Demek ki bizim birinci önceliğimiz Ortadoğu. Arap turizmine yönelmemiz lazım. Onun için de Sayın Milletvekillerimizle birlikte direk uçak seferleri konusunu aşarsak, turizmden istediğimiz payı alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

‘CİDDİ BİR HAZIRLIK İÇERİSİNDEYİZ’

Samsun’un kongrelerden de ciddi pay almaya başladığını vurgulayan Vali Kaymak, “Şu anda Samsun’un otel kapasitesi misafirhanelerle birlikte 10 bini buldu. Başta Çiğdem Hanım olkmak üzere diğer milletvekillerimiz ile birlikte 19 Mayıs 1919’un 100. Yıldönümü kutlamaları için ciddi bir hazırlık içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Yüzüncü Yıl kutlamalarını Samsun'a yakışır etkinlik ve programlarla yapacağız. İnşallah önümüzdeki sene Samsun’da çok yoğun misafirimiz olacak, herkes Samsun’u konuşacak” dedi.

DİLMEN’DEN BİLGİ ALDI

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte hatıra çamı dikerek açılışı kurdelasını kesen Valimiz Sayın Osman Kaymak, daha sonra tesisi gezerek Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen’den bilgi aldı. Hilas Thermal Resort & SPA Oteli Ladik ilçesinde 20 milyon lira maliyetle yapılan ve 15 bin m2 mesire alanı, modern hamamları, özel aile banyoları ve birbirinden konforlu 60 odası ile hizmet verecek.

Köksal ÖNER

img_5978.png img_5960.pngimg_5905.png img_5889.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.