SAMSUN DEPREME DUYARLI

SAMSUN DEPREME DUYARLI
Cumhuriyet Meydanı’nda 1943 yılında meydana gelen Ladik Depremi’nin 76. yıldönümünde farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi. AFAD, Kızılay ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantlarda vatandaşlar Deprem Simülasyon Tırı’nı da inceleyerek, 7,1 şiddetindeki depremi birebir yaşadı.

DEPREM ÖLDÜRMEZ BİNA ÖLDÜRÜR
Kurumların araç ve teçhizatlarını da inceleyerek AFAD arama-kurtarma köpeği Çiçi’nin gösterisini izleyen Vali Osman Kaymak, etkinlikte basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede bu tür etkinliklerin toplumda afet bilincini artırmak için gerçekleştirildiğini dile getirdi: “Bu topraklar deprem bölgesi ve depremler her an olabilir. Aldığımız habere göre Arnavutluk’ta bir deprem meydana geldi...Tedbirin önemini anlatan ‘Deprem öldürmez bina öldürür’ diye güzel bir sloganımız var.''

manset-7.jpg

SAMSUN HALKINI DAVET ETTİ
Japonya’da çok şiddetli depremler olduğunu ama can kaybının olmadığını ifade eden Vali Osman Kaymak, “Deprem şüphesiz olacaktır, Allah’ın takdiridir ama depreme karşı tedbir almak ve hazırlıklı olmak bizlerin görevi. Bilinçlenmemiz çok önemli. Bazen çok basit hatalarla evlerde insanların öldüğünü görüyoruz. O anlamda bugün burada oluşturulan ortam Samsunlular için çok önemli. Bütün Samsun halkını bu stantları ziyaret etmeye, afet bilincimizi artırmaya davet ediyoruz.” dedi.

manset-1-025.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇOK ÖNEMLİ
Samsun’da depreme hazırlık açısından ciddi bir sıkıntı tespit etmediklerini söyleyen Vali Osman Kaymak, “Kentsel dönüşüm bölgelerinde biraz çalışmamız gerekiyor. Belediyelerimizin kentsel dönüşüm konusunda çok ciddi çalışmaları var. Bunu vatandaşlarımızla hep birlikte yapacağız. Şahsen benim hem Türkiye hem de Samsun için gördüğüm tehlike 1999 öncesi yapılan binaların yenilenmesiyle ilgili. Lütfen binalarınızı uzmanlara denetletin. ” şeklinde konuştu. 

manset-8-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.