SAMSUN 15 TEMMUZ İÇİN TEK YÜREK OLDU

SAMSUN 15 TEMMUZ İÇİN TEK YÜREK OLDU
15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde Samsun'da meydana toplanan vatandaşlar tek yürek oldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anmaları sabahın erken saatlerinde başladı. Şehitlik ziyaretleri ile başlayan programlar, akşam meydandaki etkinlikler ile devam etti. Samsun Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran 10 binlerce vatandaş, 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunup dua etti.

CUMHURBAŞKANIN KONUŞMASINI TAKİP ETTİLER
Meydana kurulan dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak aktarıldı. Vatandaşlar ve protokol Erdoğan’ın konuşmasını pür dikkat dinledi. Samsun Valisi Osman Kaymak, konuşmanın ardından açıklamada bulunarak, siyasilerin Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü üstüne açıklama yapmama kararı aldıklarını söyledi. Protokol üyeleri kürsüye çıkarak Türk bayrakları ile birliktelik mesajı verdiler. Program daha sonra Kur’an-i Kerim tilaveti, dualar, 15 Temmuz belgeseli, şiirler, kahramanlık türküleri ve ezgi dinletisi ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

MEYDANI PROTOKOL ÜYELERİ VE HALK DOLDURDU 
Programa AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar,Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz Şehit  ve Gazi ailelerini yanı sıra protokol ve çok sayıda halk katıldı.
Köksal ÖNER
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.