“SALIPAZARI KÖYLÜSÜ BANKALARA BORÇLU”

“SALIPAZARI KÖYLÜSÜ BANKALARA BORÇLU”
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, CHP Salıpazarı Örgütü tarafından düzenlenen danışma kurulu toplantısına katıldı.

 Danışma kurulu toplantısında, partililerle bir araya gelen Akcagöz, ‘Sıkı durun, AKP sallanıyor. 2019’da esamesi bile kalmayacak. Herkes bunu böyle bilsin’ dedi. Ülke ekonomisinin gün geçtikçe daha kötüye gittiğini söyleyen Tufan Akcagöz, “Dolar, avro yerinde durmuyor. 2002 yılında 1 kilo ekmeğin fiyatı 1,03 lira iken, aynı ekmek 2017 yılında 4,19 lira oldu. Ekmekten bahsediyorum, temel gıdadır. Benzin, 1,66 liradan 5,62’ye yükseldi. Türkiye iyiye gidiyormuş. Ekonomik veriler öyle söylemiyor. Tüm ekonomik veriler bize gösteriyor ki, batıyoruz. Biz batarken birileri malı götürüyor. Kim onlar? Man adası zenginleri, Acem bülbülü Rıza Sarraf’ın suç ortakları. Yazıklar olsun. Bu millet artık uyandı. 2019 yılında, destan yazmak neymiş tüm dünyaya gösterecek. 16 yıldır sırtına binenleri, bir silkinişte fırlatıp atacak. Milletin buna gücü var ve fırsat, 2019 seçimleridir. Önce yerelde, sonra genelde bu işi halledeceğiz. “ dedi.
        Salıpazarı’nın sorunlarının kronikleştiğine vurgu yapan Tufan Akcagöz, “Fındık üreticisi çaresiz. Kaderine terk edilmiş durumda. Üreticinin emeği üzerinden rant elde edenler var. Bankaya borçlu olmayan köylü var mı? Soruyorum, bir kaç bankadan birden kredi kullanan var. Tarlası ipotekli, traktörü hacizli. Hükümet bilmiyor ama vatandaş böyle yaşıyor. Vatandaş borçlu. Tarlası tapanı hacizli. Bugün yarın, elinde ne varsa uçup gidecek. Sonra ne olacak? Bir de, Büyükşehir yasası var, Samsun’un bütün köylerini, sözde mahalle yaptılar. İlkadım’daki mahalle ile Salıpazarı’nın Cevizli Mahallesi bir mi? Şayet birse, aynı hizmeti neden almıyor, alamıyor? Köylü, yarın büyük bir gerçekle karşı karşıya kalacak. O gerçek de, sömürüldüğü gerçeğidir. Ancak, bu oyunu bozmak milletin elindedir ve fırsat ilk seçimlerdir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum