“SALGIN HASTALIKLARA KARŞI ÖNLEMLER”

“SALGIN HASTALIKLARA KARŞI ÖNLEMLER”
Afetten etkilenen şehirlerde şu an öne çıkan görevlerinin, halk sağlığını tehdit edebilecek şartlara karşı mücadele etmek olduğunu vurgulayan Bakan Koca, "Örnekler, deprem gibi afetlerden sonra salgın hastalıkların can yakıcı olabildiğini göstermektedir." dedi.

Suyun sağlıklı olmasının, halk sağlığının başta gelen şartlarından olduğuna işaret eden Sağlık Bakanı Koca, bu amaçla tankerle su verilen toplam 1181 noktada klor ölçümünün yapıldığını aktardı. Afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde 8 bin 379 noktada "bakiye klor ölçümü" yapıldığını, 6 bin 832 noktada bu oranın uygun, 1547 noktada ise yetersiz bulunduğunu bildirdi. Koca, "Elde edilen sonuçlar üzerine içme suyu olarak şişelenmiş suların kullanımı için çalışma başlatılmış, tankerlerle getirilen kullanım klorlanması yoluna gidilmiştir." dedi.

"Tetanos hastalığına karşı gerekli aşı yapılmaktadır"

Çevre temizliğinin sağlanmasının, atıkların toplanmasının, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Koca, tüm çadır kentlerde, halk sağlığı uzmanı görevlendirildiğini, sağlık risklerinin kontrolünün sağlandığını kaydetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şöyle devam etti: "Salgına meydan vermemek, kurumların aldığı tedbirlerin yanı sıra hijyene vereceğimiz önem de her birimizin görevidir. Bu bilgilerle birlikte şu bakımdan müsterih olmanızı isterim, afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler, bilimsel adı sürveyans sistemi olan erken uyarı sisteminin kurulmasıyla şu an kontrol altındadır. İshalli hastalıklar, döküntülü hastalıklar, sarılık, grip benzeri hastalıklar günlük olarak takip edilmekte, hastalık sinyalleri izlenmektedir. Halen sürdürülmekte olan sağlık taramalarında 5 bin 746 kişi de bağırsak enfeksiyonunun, 1483 kişide döküntülü hastalıklara, 103 kişide sarılığa, 61 bin 880 kişide grip benzeri hastalıklara rastlamış ve tedavilerine hemen başlamıştır. Solunum yolu hastalığı olan hasta sayısı yüksek olmakla birlikte bu tehdit edici değildir. Hastalarımıza ilaçları teslim edilmiştir. Deprem şehirlerinde acil işlerimizden biri gerekli aşıların yapılması olmuştur. Enkaz altından çıkarılan birçok yaralımız için zaruri olan kesik ve yaralardan bulaşan tetanos hastalığına karşı gerekli aşı yapılmaktadır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.