SAL, öğrencileri mahkemede

SAL, öğrencileri mahkemede
Samsun Anadolu Lisesi, okul vizyonunda yer alan hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla bölgesinde örnek niteliğinde olan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Okul Müdürü Halil İbrahim Akmeşe tarafından start verilen proje ile Samsun Adliyesi ile yapılan protokol gereği, bu yıl üniversite sınavına girerek mesleki tercihini yapacak 48 12. Sınıf öğrencisi Asliye Hukuk ve Asliye Ceza Mahkemelerinde yer alan duruşmalara katılma ve gözlem yapma imkanı buldular.

KARİYERİM ADALET OLSUN
“Kariyerim Adalet Olsun” projesi, Hukuk alanında kariyer planı oluşturan öğrenciler için yapılan mesleki rehberlik çalışmalarının ilk ayağını oluşturuyor. Bu aşamada adliye koridorları ve duruşma salonlarını ve avukat ve hakimlerin meslek icra süreçlerini gözlemleyen öğrenciler, ikinci aşamada avukat ve hakimlerin konuğunu “Meslek Günleri” kapsamında okullarında ağırlayarak gözlemlerini değerlendirme imkanı bulacaklar.
Proje;Samsun Bölge Ceza Dairesi Hakimlerinden Sayın Remzi Bulut, Komisyon Yazı İşleri Müdürü Sayın Süleyman Özen ve İdari İşler Müdürü Sayın Cemil Yonca tarafından büyük destek verilen proje, Samsun Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisince yürütülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.