SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRDİK

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRDİK
AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, "2002 öncesi Türkiyesi'nde sağlık ve sosyal güvenlik sistemi adeta çökmüş; hastanelerimiz çözüm değil, sorun üreten bir yapıya dönüşmüştü.

13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde ise sağlıkta gerçekleştirilen dönüşüm, gelişmiş ülkelere dahi örnek teşkil etmiştir. Hastaneler, sorun ve hastalık üreten yapılar olmaktan çıkmış, çözüm ve şifa üreten yapılar haline gelmiştir" dedi.


AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Fuat Köktaş seçim çalışmaları kapsamında Kavak İlçesi'nde mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi. Mahallelilerin sorunlarını yerinde inceleyen Köktaş, çocuklarlada yakından ilgilenerek oyuncak dağıttı.
Milletvekili adayı Köktaş, Kavak ilçe programında Divanbaşı, Mahmutbeyli, Akbelen, Karayusuflu ve Karantu mahallelerinde vatandaşlarla biraraya gelerek hasbihal etti. 
Ziyaretlerde Milletvekili Adayı Köktaş'a, Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, İl Yönetim Kurulu Üyesi Esra Tabanoğlu ve partililer eşlik etti.
Mahallelerin sorunları hakkında bilgi alan ve yerinde incelemelerde bulunan Milletvekili Adayı Köktaş, eksiklerin giderilmesi hususunda gerekli çalışmaların yapılacağını ileterek gerekli mercilerle bizzat görüşeceğini söyledi.


Gittiği her mahallelerde 7 Haziran seçimlerin önemine değinerek eski ve yeni Türkiye arasındaki farkları anlatan Milletvekili Adayı Köktaş, özellikle çocuklara ve gençlere geçmişte yaşanan sıkıntıların anlatılmasını istedi.
Türkiye'yi eski haline döndürmek isteyenlerin olduğunu ifade eden Milletvekili adayı Köktaş, "Milletimizin boş vaatlere itibar etmediğini, destek vermediğini geçtiğimiz her seçimde gördük. Seçimden seçime meydanlarda "şunu yapacağız, bunu vereceğiz" diyenlere halkımız hiç güvenmedi, yine güvenmeyecektir. Ama bizim söylediklerimiz meydanlarda kalmadı. Biz ne söylediysek yaptık, milletimizin derdi ile dertlendik, projeler ürettik, hizmetler gerçekleştirdik. İnşallah milletimizden aldığımız destek ile hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda ülkemizin istikrarı ve istikbali için 7 haziran seçimlerinde sizlerden bir kez daha güçlü bir destek istiyoruz" dedi.

İnsan onuruna dayalı siyaset anlayışımızın ve insan odaklı kalkınma stratejimizin en temel araçlarından birisi bütün vatandaşlarımızı kuşatan sağlık politikalarımızdır diyen Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, " 2002 yılının Türkiyesinde sağlık ve sosyal güvenlik sistemi adeta çökmüş; hastanelerimiz şifa ya da çözüm değil, sorun ve hastalık üreten bir yapıya dönüşmüştü. Hastaneye sağlıklı girenlerin hasta çıktığı, rehin alma vakalarının yaşandığı, yaralıların yollarda hayatlarını kaybettiği, ülkenin bir çok mahallesine, yaylasına, mezrasına sağlık araçlarının ulaşamadığı, bir çok ilçe, hatta ilimizde hastanelerin olmadığı ya da yetersiz kaldığı, sağlık personelinin, araçların ihtiyacı karşılamadığı bir Türkiye devraldık.
Acil servislerde ölümle pençeleşen hastalara bile bakılamıyor, hasta yatağı bulunamıyor, kalabalık koğuşlarda hastalar çile çekiyordu. Sağlık ve sosyal güvenlik sistemindeki farklılıklar nedeniyle, işçiler, memurlar, Bağ-Kur’lular farklı hizmet uygulamalarına muhatap kalıyor, hastane ve eczane hizmetlerinde adaletsiz bir tablo ortaya çıkıyordu.


AK Parti, Türkiye’de sağlık sistemini yeni baştan ele almış, geçmişle kıyaslanamayacak bir sağlık sistemini Türkiye’ye kazandırmıştır. 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde sağlıkta gerçekleştirilen dönüşüm, gelişmiş ülkelere dahi örnek teşkil etmiştir. Hastaneler, sorun ve hastalık üreten yapılar olmaktan çıkmış, çözüm ve şifa üreten yapılar olmuştur. Vatandaşın, en modern, kaliteli ve yaygın sağlık hizmetini alması için, devletin koruyucu, sıcak, şefkatli yüzünü hissedebilmesi için, sağlıkta yapılan büyük reformlarımız, yeni hedeflerle ve yeni reformlarla devam edecektir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum