Sabit Esnaf, Seyyarlardan Şikayetçi

Sabit Esnaf, Seyyarlardan Şikayetçi
Samsun'daki manavlar seyyar satıcılardan şikayetlerini Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Muhammet Yazıcı'ya yazılı ve sözlü şekilde iletiyorlar. Yazıcı, esnafın mağdur olmaması için çalışmalara başladıklarını belirtti.

"ŞİKAYETLERİ GÖZ ARDI EDEMEM"

Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası'na kayıtlı manav esnafından, vergi ödememesi konusunda seyyar satıcılarla ilgili yazılı ve sözlü şikayetler aldığını belirten Oda Başkanı Muhammet Yazıcı, "Seyyar satıcılara şahsen hak veriyorum. Herkes ev geçindirmek için çalışıyor. Fakat Oda'mıza kayıtlı esnaflarımızın şikayetlerini de göz ardı edemem, senede 40 Bin Lira vergi veren arkadaşlarım var. O sebeple esnaflar haksız kazanç yapan seyyar satıcılardan şikayetçi. Seyyar esnafın mağdur olmaması için de Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin bir çözüm bulması gerekiyor." diye konuştu.

"ESNAF MAĞDUR OLMASIN"

Oda'ya üye olan esnafların mağdur olmaması için çalışmalara başladıklarını belirten Yazıcı, "Üyelerimizin Oda'mıza yaptıkları şikâyetlerin incelenmesi sonucu; Yasal mevzuatlar içinde devletine vergi, ssk, bağkur ve odasına aidat ödeyen yani kayıt altında çalışan esnaflar, kayıt dışı çalışarak esnaflık yapan şahıslar tarafından mağdur edildiği anlaşılmıştır. Türk Ticaret Kanunu'nda yer alan; "Kamu menfaatlerinin korunması ve ekonomik rekabetin kötüye kullanılması" başlıklı maddeleri ihlal edilmektedir. Ayrıca bu konu 13.01.2011 tarih ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nda 55'inci maddede 'İş Şartlarına Uymama' başlığı altında açık açık anlatılmıştır. Üye arkadaşlarımızın mağdur olmaması için Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası olarak yasal çerçeve doğrultusunda gerekli çalışmalara başladık." dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.