Sabah dinç kalkmanın yolları

Sabah dinç kalkmanın yolları
Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu “İyi bir uyku için akşam yemeğinde küçük porsiyonlar tercih etmeli ve karbonhidrat tüketimini belli bir seviyenin altında tutmalıyız.” uyarılarında bulundu.

Yeterli sürede düzenli uykunun fizyolojik ve psikolojik sağlık açısından çok önemli olduğunun altını çizen Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu “Günde 7-8 saat uyumak, insanın kendisini iyi hissetmesini ve zihinsel olarak rahatlamasını sağlar. Kaliteli bir uyku için akşam yemeğinde porsiyonlar küçük tutulmalı ve karbonhidrat tüketimi kısıtlanmalıdır. Uykunun en az üç saat öncesinde yemek yemek bırakılmalıdır” dedi.

Gün içinde daha aktif ve verimli olunan saatler kişiden kişiye değişebilir
Daha enerjik hissedilen zaman dilimlerinin kişiden kişiye farklılık gösterebildiğinin altını çizen Dr. Atasoyu, “Genel olarak sabah saatlerinde insan bedeninin enerji seviyesi yüksektir. Ancak kişilerin günlük yaşam ve çalışma programlarına göre daha aktif ve verimli oldukları saatler farklılıklar gösterebilir. Belli bir konuya veya işe odaklanan insanların yaklaşık 90-120 dakika sonra verimlerinin düşmeye başladığı gözlemlenmiştir. Yoğun çalışma sonrasında su, kahve ve çay gibi sıvı bir şeyler içmek ve kısa süreli hareket etmek için 15 dakika ara verilmesi kişinin daha iyi hissetmesine yardımcı olur” diye konuştu.

İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.