REKTÖR AKAN ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ

REKTÖR AKAN  ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, uluslararası öğrencilerle bir araya geldiği ve geleneksel olarak düzenlenen, “Rektörle Uluslararası Öğrenciler Buluşması”nın bu yıl 4.'sünü gerçekleştirdi.

86 ülkeden 1800 öğrencinin eğitim gördüğü OMÜ'de, uluslararası öğrencilerin sorunlarını dile getirmeleri ve bu sorunlara yetkili ağızlardan cevap verilerek, çözüm üretilebilesi adına düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan başta olmak üzere; rektör yardımcıları, fakülte dekanları, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı ve temsilcileri, akademisyenler, uluslararası öğrenciler, Samsun Büyükşehir Belediyesi ulaşım planlama yetkilileri ve Sosyal Güvenlik Kurumu temsilcileri katıldı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salon'da gerçekleşen buluşma Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Gashgay Abbaszada'nin açılış konuşmasının ardından sırasıyla; Ortadoğu öğrencileri adına Abdulfattah Noor, Afrika ülkeleri öğrencileri adına Abu Kamara, Balkan ülkeleri öğrencileri adına Mehmed Memedi, Türki Cumhuriyetleri öğrencileri adına Batı Bayramov'un konuşmalarıyla devam etti.

Kampüste ring seferleri başlayacak.

Uluslararası bir üniversite rektörü olmanın sevincini ve gururunu taşıdığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, “İmkânlar elverdiğince, sorunları tüm gücümüzle çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Konuşmasında ulaşımla ilgili sorunların çözümünde yaşanan sıkıntıları dile getiren Rektör Akan, hastane çevresinden başlayarak kampüsün tamamında ring seferleri yapacak olan küçük araçların yakın zamanda faaliyete geçeceğinin müjdesini verdi. Samsun'un diğer şehirlere oranla barınma açısından daha uygun fiyatlara sahip olmasının öğrenciler için büyük bir avantaj olduğunun altını çizen Rektör Akan, uluslararası öğrenciler için de yurtlar yapılacağını söyledi.

Uluslararası öğrencilerimize eğitimlerini İngilizce alabilme imkânı sağlıyoruz.

OMÜ'nün uluslararası öğrencilere sağladığı Türkçe eğitiminde başarılı bir ivme kazandığını belirten Rektör Akan, “Uluslararası öğrencilerimiz OMÜ'de ayrıca yüksek lisans ve doktora derslerini İngilizce olarak alabiliyorlar. Tezlerini İngilizce yazabiliyorlar. Bu imkânı da sağlıyoruz” dedi.

Biz bilimi sömürmek için değil, insanca yaşamak için kullanıyoruz.

“İşimiz eğitim, temel uğraşımız bilim” diyen Rektör Akan, “Bilime sahip olan toplum güçlü olur. Bilim bu coğrafyada gelişmiş, yine bu coğrafyada Arapçaya çevrilip, geliştirilip, Endülüs ve Anadolu yoluyla Avrupa'ya taşınmıştır. Biz bilimi sömürmek için değil, insanca yaşamak için kullanıyoruz” diye konuştu. Bilmenin beraberinde büyük bir sorumluluk da getirdiğini belirten Akan, bilgiyi alırken seçici olunması gerektiğini vurguladı.

Toplantı, Prof. Dr. Hüseyin Akan'a öğrenci toplukları tarafından plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.