PROJELERİNİ SERGİLEYECEKLER

PROJELERİNİ SERGİLEYECEKLER
Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmak amacıyla Avrupa Birliği kapsamında ve Türkiye genelinde başlatılan e-twinning projesinde Ordu'yu Çamaş Şehit Yıldıray Uygun İlkokulu temsil edecek.

Okul Müdürü Cem Demirbaş proje ile ilgili yaptığı açıklamada. "Ülkemiz çok zengin bir kültüre sahiptir.Her bir bölgemizin kendine has özellikleri güzellikleri ve gelenek görenekleri bulunmaktadır.İleri düzeyde gerçekleşen teknoloji ile birlikte bazı değerlerimiz yitirilmeye ve kaybolmaya yüz tutmuştur.Bizlerde henüz daha kaybolmamış kültürel değerlerimize sahip çıkma veya tekrardan canlandırma amacı ile “ÇEMBERİMDE GÜL OYA” adını verdiğimiz bu kültürler arası etkileşimi baz alan projeyi başlatmış bulunmaktayız.

proje2.jpg

Bu projemiz başta tüm illerimizin katılımı ile gerçekleşecek olan ve 81 ilden de temsilci öğretmenlerin bulunduğu ve e-twinning portalında kayıt altına alınan ortaklardan oluşmaktadır. İllerdeki proje ortaklarımız tüm resmi Temel Eğitim (okul öncesi,ilkokul,ortaokul) , ortaöğretim ve okul/kurumları ve kurumlarda görev yapan öğretmenlerdir.Ayrıca e-twinning portalı üzerinden projeye kayıtlı olan bir çok öğrencimiz farklı illerden öğrencilerle iletişim halindedirler.Bu portal üzerinden bilgilerini paylaşmakta birbirlerinin kültürlerini öğrenmektedirler. Çemberimde Gül Oya adlı e-Twinning projesi Avrupa okullar topluluğu olarak gerçekleştirilen e-twinning programı kapsamında Türkiyenin 81 ilinden 1´er okulun katıldığı projeye Ordu yu ve Çamaş ilçesini temsilen Şehit Yıldıray Uygun İlkokulu projede yerini almıştır.Projeyi okulumuz adına yürüten  Öğretmenimiz Burçak Özyurt a teşekkür ederiz" dedi.

projje3.jpg
Proje yürütücüsü Burçak Özyurt Çankırılı projenin amacını şu şekilde açıkladı :
"Bizler aynı havayı teneffüs eden ve aynı topraklarda yaşayan ama farklı kültürleri paylaşan insanlarız. Farklı kültürleri yaşamış olsak da bizleri bir arada tutan bazı ahlaki değerlerimiz ve gelenek göreneklerimiz bulunmaktadır. Bu geleneklerimizi göreneklerimizi yaşatmak gelecek kuşaklarımıza aktarabilmek ve onlara kaybolmaya yüz tutmuş ananelerimizi tanıtabilmek, tüm bunları ülkemizin en ücra köşelerine kadar ulaştırmak ve oralardaki insanlara da tanıtmak toplumsal bir sorumluluktur. İnsanların birbirleri ile kaynaşmaları dost olmaları ve birbirlerini anlamaları o toplumdaki çeşitlilik gösteren kültürel öğeleri tanıyarak onları benimsemesinden ve içselleştirmesinden geçer. Bütünleştirmenin amacı: Yeni yetişen nesillerin toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başka kültürlerdeki insanlarla iyi ilişkiler kurabilen, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici, gelenek ve göreneklerine kültürüne sahip çıkan toplumsal sorumluluk sahibi ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak bu projenin temel amaçlarıdır. Aynı Zamanda bu proje içinde bulunmaktan mutluyum,  proje  genel koordinatörü Nesrin Naz KARADUMAN'a da teşekkürlerimi iletirim. Proje sergimizi 28-29 Mart 2016 tarihinde okulumuzda açacağız. Tüm Çamaş'lıları ve komşu ilçelerimizi sergimize davet ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.