PFDK'DAN HERKESİ ŞAŞIRTAN KARAR

PFDK'DAN HERKESİ ŞAŞIRTAN KARAR
Pfdk geçtiğimiz gün Karabük'te yaşanan olaylar sonrası ev sahibi takıma 1 maç seyircisiz oynama ve para cezası vermişti. Ancak Disiplin Kurulu seyircisiz oynama cezasını para cezasına çevirerek herkesi şaşırttı.

 


 

PTT 1.LİG TAKIMLARI ŞAŞKINA DÖNDÜ
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu herkesi şaşırtan bir karara imza attı. Geçtiğimiz hafta oynanan Kardemir Karabükspor ile Alanyaspor arasında oynanan maçın ardından Pfdk ev sahibi ekibe maç sonrası çıkan olaylar nedneiyle 1 maç seyircisiz oynama ve para cezası vermişti. Ancak Kardemir Karabükspor Yönetimin Disiplin Kuruluna yaptığı itirazlar sonrası bu ceza para cezasına çevrildi. Ligde şampiyonluk yolunda sahasında çok önemli bir müsabakaya çıkan olan Karabükspor seyircisiz oynama cezasının para cezasına çevirlmesi sonrası büyük sevinç yaşadı. Bu kararların ardından Ptt 1.lig'de mücadele eden tüm takımların Yöneticileri sie adeta şaşkına döndü. 

ÖNCE SEYİRCİSİZ OYNAMA SONRA PARA CEZASI 
İşte Türkiye Futbol fedarayonu Progesyonel Futbol Disiplin Kurulunun ilk olarak Karabükspor'a verdiği ceza'da şu ifadeler yer almıştı;"KARDEMİR KARABÜKSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir." Ardından Karabük Yönetimin itirazları sonrası ise PFDK resmi olarak yaptığı yazılı açıklamada ise,"b. Tahkim Kurulu'nun yerleşik içtihatları doğrultusunda; müsabaka hakeminde cismani zarara yol açan failin yakalandığı ve saha olaylarının durmasında kulüp yöneticisinin etkin rol oynadığının temsilci raporunda yer aldığı dikkate alınarak, PFDK'ca Kardemir Karabük Spor Kulübü'ne, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. maddesi uyarınca verilen 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 30.000.-TLpara cezasının, 80.000.-TL para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum