Peşmerge çocuklarına bedava eğitim

Peşmerge çocuklarına bedava eğitim
Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde Fezalar Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Işık Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi...

IŞİD ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Peşmerge çocuklarına bedava eğitim verecek. Diş Hekimliği Fakültesi, şu ana kadar tespit ettikleri 30 yetim Peşmerge çocuğunu bedava okutacaklarını duyurdu.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Işık Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Ümit Aruzeri, 30 şu an itibarıyla tespit ettikleri 30 yetim çocuğun eğitim masraflarını karşılamaya hazır olduklarını duyurdu. Fezalar Eğitim Kurumları'nın özel sektör olmasına rağmen kar amacı taşımadığını ifade eden Aruzeri, en birinci amaçlarının topluma fayda sağlamak olduğunun altını çizdi.

Aruzeri sözlerini şöyle sürdürdü; "Irak Kürdistan'ında faaliyet gösteren en büyük diş hekimliği fakültelerinden biriyiz. Diş Hekimliği Fakültesi, son teknolojilerle donatıldı. Diş yapımında son teknolojiler kullanıldı. son derece teknoloji cihazlarla donatılması 10 milyon dolar civarında yatırım yapıldı. Her yıl 400 öğrenci fakültemize başvuruyor, ancak biz sınavında en çok puan alan 50 öğrenciyi alıyoruz. Öğrenciler fakültemize girmek için adeta bir biri ile kıyasıya yarışıyor." dedi.

Ümit Aruzeri, Diş Hekimliği Fakültesi'nde bu güne kadar 10 bin kişinin tedavi edildiğini söyledi. Fakültenin hiçbir zaman kar odaklı çalışmadığını söyleyen Dekan Aruzeri, maddi durumu iyi olmayanlar için bedava tedavi şansı tanıdıklarını aktardı.
Ümit Aruzeri, önümüzdeki günlerde dünyada kalite standardı olarak bilinen ISO9001 sertifikası alacaklarının altını çizdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.