Özel eğitim öğretmenlerine eğitim veriliyor

Özel eğitim öğretmenlerine eğitim veriliyor
Nevşehir'de 'Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların eğitimi ve tanıları' projesi kapsamında özel eğitim ve rehber öğretmenlerine eğitim verildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 2014 yılı birinci dönem teknik destek programı kapsamında desteklenen “Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların eğitimi ve tanıları” projesi yürütülmeye başlandı. Proje kapsamında Ufuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Erdoğan Bakar tarafından, Rehberlik Araştırma Merkezi konferans salonunda özel eğitim ve rehber öğretmenlerine eğitim verildi. Eğitimde özel eğitim ve rehber öğretmenlerine öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların tespiti, eğitimi ve tanıları konuları üzerinde duruldu. Eğitim 2 gün devam edecek.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şahin Gürlek, son yıllarda okullarda zeka seviyesinde herhangi bir sıkıntısı olmayan fakat öğrenmede sıkıntı yaşayan çocukların daha sık görülmesi nedeniyle bu projeyi hazırladıklarını belirtti.
Nevşehir'deki ilkokullarda görev yapan özel eğitim ve rehber öğretmenlerine verilen eğitim kapsamında özgül öğrenim güçlüğü yaşayan çocuklar tespit edilip hem aile hem de çocuklarına yardımcı olmak ve eğitime katkı sağlamak açısından Rehberlik ve Araştırma Merkezine yönlendirilerek daha fazla kişiye katkı sağlanacak. Özel eğitim ve rehber öğretmenlerinin gözetiminde özgül öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların bu sorunu aileleriyle birlikte aşılmaya çalışılacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.