'Ortaöğretime Geçiş Sistemi'ni masaya yatırdı

'Ortaöğretime Geçiş Sistemi'ni masaya yatırdı
Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi, çeşitli branşlarda ve kurumlarda görev yapan öğretmenlerin katılımıyla 'Ortaöğretime Geçiş Sistemi' konulu ortak akıl toplantısı düzenledi.

8. sınıf öğrencilerinin haftaya gireceği Ortaöğretime Geçiş Sınavlarına sayılı günler kala Aktif Eğitim Sen sınavla ilgili ortak akıl toplantısı düzenledi. Bir ortaokul ve bir de lise idarecisinin bulunduğu toplantıda sınavda soruları çıkan derslerin de branş öğretmenleri hazır bulundu. Aktif Eğitim Sen Samsun Şube Başkan Vekili Ali Şeker, "Bugüne kadar yapılan uygulamalarda, eğitimle ilgili alınan kararlarda hiçbir görüşüne başvurulmayan çok kıymetli eğitimcilerin o çok değerli fikirlerine, önerilerine ve tecrübelerine başvurmayı görev biliyoruz. Eğitimin her alanıyla ilgili ortak akıl toplantıları yapmayı planlıyoruz. Amacımız sadece problem ortaya koymak, birilerini eleştirmek değildir. Problemleri ortaya koyup kenara çekilmek kolaydır 'Karanlığa söveceğine bir mum da sen yak' anlayışı ile, eğitim sistemimizdeki aksaklık ve problemlerle ilgili çözüm önerileri sunmayı amaçlamaktayız." dedi.

Başkanlığını Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu Türkçe öğretmeni Nami Gül'ün yaptığı toplantıda her katılımcı konuyu kendi branşına göre değerlendirdi. Okul dışındaki kurumlara ihtiyacın azaltılarak öğrencilerin ders dışı faaliyetlere daha çok yönelmesini sağlamak amacıyla sınav sistemini değiştiren MEB'in sınava hazırlık amacıyla hafta sonu veya hafta içi saat gece 22.00'lere kadar okullarda kurs yaptırmasının hala eğitim camiası tarafından anlaşılamadığı belirtildi.

NAKİL İŞLEMİ SORUNLARI TAM ÇÖZÜLEMEDİ

Tercih sisteminde yaşanılan sıkıntıların, son on yılda sınav sisteminin dört kez
değişmesinin, eğitim öğretim yılı başlayalı iki buçuk ay geçmesine rağmen hala nakil işlemleri olmasının öğrenciler ve veliler üzerinde stres oluşturduğunu belirten katılımcılar, bu seneki sınavda bunların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Diğer branş öğretmenlerinin de sınav sistemiyle ilgili çözüm önerilerinin sendikaları tarafından Bakanlığa rapor halinde, tavsiye ve görüş olarak sunacaklarını belirten Sendika Başkan Vekili Ali Şeker, ortak akıl toplantılarına teşrifleri için tüm katılımcılara teşekkür etti, her türlü karar aşamasında hep üyeleriyle ve diğer eğitim çalışanları ile istişare içinde olacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.