ORTAK AKIL TOPLANTISI

ORTAK AKIL TOPLANTISI
KIZILIRMAK DELTASI İÇİN ORTAK AKIL TOPLANTISI YAPILIYOR

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Samsun’un iklim değişikliğine adaptasyon sürecinde Kızılırmak Deltası su yönetiminin modellenmesi projesi kapsamında 23 Kasım 2017 tarihinde Bafra öğretmenevinde saat 10.00’da ortak akıl ve tanışma toplantısı düzenlenecek. Toplantıyla ilgili Yrd. Doç. Dr. Şeyma Balcı Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’i ziyaret etti.

Yrd. Doç. Dr. Şeyma Balcı, ziyaret sırasında şunları söyledi: “Türkiye’de iklim değişikliği alanında kapasitesinin geliştirilmesi kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesince uygulanmakta olan Kızılırmak Deltasında su ayak izinin belirlenmesi çalışmaları için ortak akıl ve tanışma toplantısı tertip edilmektedir. Bu konu hakkında Belediye başkanımız Zihni Şahin Bey’i ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulunduk ve başkanımızı toplantıya davet ettik.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bilimin hâkim olduğu projeler ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için yararlı sonuçlar vermektedir. Kızılırmak Deltası ve Bafra Kuş Cenneti Bafra’mızın dünyaya doğal bir mirasıdır. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve bizler bu mirasa çok büyük önem veriyoruz. Kızılırmak Deltamız sulak alanları 16.100 hektar olmak üzere 56.000 hektarlık büyük bir alana sahiptir. Deltalar, mikro ve makro faunanın çok yüksek bir üretim düzeyine ulaştığı yeryüzünün en verimli doğal alanlarıdır. Deltalar; değişik habitatları, zengin bitki ve hayvan varlığı ile bilimsel çalışmalar için açık hava laboratuvarıdır. Taban suyunu dengeleme, denizden tuzlu su girişini önleme gibi işlevleriyle bulunduğu bölgenin su rejiminin düzenlenmesine katkı sağlar. Tüm bunların yanı sıra, Kızılırmak Deltası su ürünleri üretimi, saz kesimi ve otlatma imkânlarıyla yöre ekonomisine önemli katkılar sağlayan çok yönlü bir sulak alan ekosistemidir. Güzel manzarası ve barındırdığı yaban hayatı ile kuş gözleme, balık tutma, avcılık gibi rekreasyonel faaliyetler için de ideal ortamdır. Kızılırmak Deltası, yaşama ortamlarının çeşitliliği ve önemleri barındırdığı hayvan varlığı ve türlerin durumları ile çok sayıda Uluslararası öneme sahip sulak alan kriterine sahip bir sulak alan ekosistemidir. Kısacası bir dünya değerine sahibiz. Bu tür toplantıların faydalı olduğuna inanıyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.