ORGANİK TARIMA DESTEK

ORGANİK TARIMA DESTEK
​ Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven yaptığı basın açıklamasında Organik ve İyi tarım desteklemeleri konusunda bilgi verdi.

ORGANİK VE İYİ TARIM DESTEKLEMELERİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca açıklanan Organik ve İyi Tarım desteklemeleri konusunda Kadir GÜVEN bir açıklama yaptı. GÜVEN açıklamasında şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Bakanlığımız, kamu yararı ve sağlıklı nesillerin tesisini önemsemekte ve zaman zaman da bu yönde üzerine düşen hususlara dair politikalar geliştirmektedir. Bu kapsamda dikkat çekenlerden ikisi Organik Tarım ve İyi Tarım uygulamaları olup, Bakanlığımızca bu alanlardaki desteklemeler gözden geçirilerek güncellenmiştir.

İyi Tarım Uygulamaları Desteği

İyi Tarım uygulamaları desteklemelerinde 03.02.2016 itibarıyla birim fiyatları: Meyve- Sebzede50 TL/ dekar, Örtü Altında 150 TL/ Dekar, Süs Bitkileri ve Tıbbi Aromatik Bitkilerde ise 100 TL/ Dekar şeklinde açıklanmış olup,

Belge teslim tarihleri ise; 03.02.2016’da başlayıp, 17.03.2016 mesai bitimine kadar devam edecektir.

İyi Tarım Uygulamaları Desteğinden;

2015 üretim yılında bireysel veya grup sertifikasyonunda meyve, sebze, süs bitkileri ve tıbbi aromatik ürünlerde veya örtü altında İyi Tarım Uygulamaları yapan, yetkilendirilmiş kuruluşlarca düzenlenmiş" İyi Tarım Uygulamaları Sertifikasına" sahip olan, ÇKS'de 2015 üretim yılında kayıtlı olan, Örtü altında İyi Tarım Uygulamaları yapan çiftçilerden ÖKS'ye kayıtlı olanlar yararlanabilecektir.

1. Başvuruların, Destekleme Ödeme Takvimine göre belge teslim bitiş tarihinden önce tamamlanarak ve İl/İlçe Müdürlüklerine yapılması gerekmektedir.

2. İyi Tarım Uygulamaları Desteklerine başvuru için, Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Başvuru Dilekçesi doldurulur,

3. Destekleme Talep Formu 2 nüsha olarak doldurulur ve formda istenilen belgeler (Sertifika, sertifika eki ve örtüaltı üretimde ÖKS belgesi) üretici tarafından tamamlanır.

4. Sertifika eki sertifikasyon kuruluşu tarafından düzenlenecektir.

5. Örtü altı üretimde ÖKS belgesi İl İlçe Müdürlüklerinden alınacaktır.

6. Tüm belgeler tamamlanarak İl/İlçe Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir

Organik Tarım Desteği

Organik Tarım desteklemelerinde 03.02.2016 itibarıyla birim fiyatları: Meyve- Sebzede 70 TL/ dekar, Tarla Bitkilerinde 10 TL/ Dekar, Anaç Sığır ve Manda için 150 TL/Baş, Buzağıda 50 TL/ Baş, Anaç Koyun ve Keçide 10 TL/ Baş, Arılı Kovanda 5 TL/ Kovan, Alabalıkta 0,35 TL/ Kg., Çipura ve Levrekte 0,45 TL/ Kg. şeklinde açıklanmış olup,

Belge teslim tarihleri ise; 11.01.2016’da başlayıp, 25.03.2016 mesai bitimine kadar devam edecektir.

Organik tarım desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerimiz;

1. Organik tarım desteklemesinden faydalanmak istediklerine dair Başvuru Dilekçesini belirtilen süreler içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne ( ÇKS) kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerimize vermek zorundadır.

2. Başvuru konusu üretim ve parseller; başvuru sahibi üretici adına 2015 yılında ÇKS ve OTBİS' de kayıtlı olan, 2015 yılı hasadı gerçekleştirilmiş, organik statüdeki üretim parselleri olması gerekmektedir.

3. Organik tarım desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerimizin ilgili üretimlerinin, OTBİS kayıtlarında 2015 yılında yetkilendirilmiş kuruluşça kontrolünün yapılmış olması ve Yönetmelik hükümlerine göre kontrol sonucunun uygun bulunması ve OTBİS' e kaydedilmiş olması gerekmektedir.

4. Üretilen ürüne organik ürün sertifikası düzenlenmiş ve OTBİS' de kayıtlı olması zorunludur.

5. OTBİS' te bilgilerinin tamamlatılması görev ve sorumluluğu başvuru sahibi çiftçiye aittir,

Üreticilerimizin zamanında ve gerekli belgelerle başvurmalarını hatırlatır, bol bereketli bir üretim yılı dilerim”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.