ORGANİK TARIM GÜNÜNE KATILDILAR

ORGANİK TARIM GÜNÜNE KATILDILAR
Samsun valisi Osman Kaymak, Samsun'un Bafra ilçesi Sürmeli Mahallesi’nde düzenlenen 22 Ekim Organik Tarım günü etkinlik programına katıldı

Programın açılış konuşmasını yapan Samsun Ondokuz Mayıs Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, “Ziraat Fakültesi'nde görev aldığım günden bu tarafa, şöyle bir ilkeyi prensip edindik. Eğer Üniversite Samsun'da Samsun'un önüne düşecekse, halkla bütünleşmeli ve halkın içinde olmalı dedik. Üniversiteyi dört duvar arasından çıkarma ilkesiyle hareket ettik. O günden bu güne de fırsat bulduğumuz her ortamda çiftçimizle, köylümüzle, halkımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. İlkemiz tarım kelimesinin olduğu her yerde Ziraat Fakültesi'nin olmasıdır.Ben özellikle bu organik tarım faaliyetlerini başlatan bu bölgedeki, organizasyonunu yapan hem derneğimize, hem de bu tarıma ön ayak olan Ali Kemal hocamıza ve okulumuz öğretim görevlisi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugünün anlam ve önemi adına ne yapalım diye çok istişarelerde bulunduk. Organik Tarımın hem Türkiye'nin, hem de dünyanın tarım camiası olarak anlam ve önemini ifade etmemiz gerekiyordu. İnşallah bundan sonraki yıllarda 22 Ekim tarihini 'Dünya Organik Tarım Günü' olarak kutlamak istiyoruz. Bu anlamda da bu gün inşallah bundan sonra 'Dünya Organik Tarım Günü' olacaktır'' dedi.

'İŞİMİZİ DÜZGÜN YAPACAĞIZ'
Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında “Bu gün bu güzel programınızda bulunmaktan ben ve değerli eşim mutluluk duyduk. Gerçekten Organik Tarım konusu Türkiye’de ve dünyada gelişen bir alan. Artık bu çağımızın getirdiği teknoloji ve kimyasal hayat insanları doğal yaşamaya, doğal yemeye sevk ediyor. Özellikle bu büyükşehirlerde bir ihtiyaç haline döndü. Bunun görülüp bu yönde çalışılması çok ileri görüşlülük diye düşünüyorum. O yönüyle hocalarımızı ve emek veren herkesi tebrik ediyorum.İnsanlar maalesef kapitalist düşünce anlayışıyla her şeyi para görüp üretim artırır oldu. Fakat artık insan sağlığını önemseme anlayışıyla, artık her şeyin para olmadığı, mühim olanın doğa ve insanların sağlığı olduğu gerçeğini benimsediler. Gelişmiş toplumlardaki hastalıkların sebebi beslenme alışkanlığı ve yediğimiz ürünlerdir. İnsanoğlu bunun da çaresini bulacak. İşte çaresi burada, Organik Tarım, Ekolojik Tarım bunlar gerçekten bu işin çözümü. Bu işe inanan, destek veren köylülerimizi ve hocalarımızı tekrar tebrik ediyorum. Şüphesiz bu bir ihtiyaç. Biz işimizi düzgün yapacağız. Gerçekten bu işte ilaç ve gübre kullanmayacağız."dedi.
 
'BU GÜNÜ 'DÜNYA ORGANİK TARIM GÜNÜ' OLARAK İLAN ETMİŞ OLALIM'
Vali Kaymak konuşmasmının devamında, "Organik tarımın gerektirdiği, bilim insanlarının söylediği bütün gerekleri yerine getirdikten sonra yüzümüzün akıyla pazara sunacağız. Bir ürüne organik demekle organik olmuyor. Bunun bir dizi standartları var. Biz de valilik olarak bu işin içerisindeyiz ve buna destek olacağız. Ben Samsun’da böyle bir organik çalışmanın olmasından gerçekten çok mutlu oldum. Bunu diğer köylere de yaymamız lazım. Bu günü 'Dünya Organik Tarım günü' olarak ilan etmiş olalım. Dünya Organik Tarım Gününüz kutlu olsun. Hayırlı ve uğurlu olsun.”dedi.Programın devamında Sayın Valimiz ve Eşi Emine Kaymak Hanımefendi, Sürmeli Mahallesinde kurulan Organik pazarı gezerek, kurulu her stantdan alışveriş yaptı.Programa ayrıca, 19 Mayıs İlçe Kaymakamı ve Bafra Kaymakam Vekili Yavuz Güner, Samsun Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Mustafa Ateş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Eşi, Samsun Ondokuzmayıs Ziraat Fakültesi Dekanı Yusuf Demir, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Tarım İl Müdürü Nail Kırmacı, Ziraat Fakültesi öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum