ORGAN BAĞIŞINA TAM DESTEK

ORGAN BAĞIŞINA TAM DESTEK
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden 'Organ Bağışı'na tam destek

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde "Organ Bağışı Haftası" dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirici broşürler dağıtıldı.Ülkemizde organ bağışı ve nakli sayılarının yetersizliği, son dönemlerde organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan bir çok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. 
Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olup, organ bağışı ve nakli sayılarının artması için çalışmalar yapılmaktadır. 
Böyle önemli bir konuda duyarlığını her zaman gösteren Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri "Organ bağışı hayat kurtarır ve bağışlanan her organ yaşama tutunan bir insandır" sloganıyla Çiftlik ve Meydan Şubeleri'de kurulan stantlarda "Organ Bağışı Haftası"na dikkat çekmek amacıyla görevliler tarafından bilgilendirici broşürler dağıtıldı, afşler asıldı, hastaneye gelenlere bilgiler verildi. Sağlık Bakanlığı ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından desteklenen bilgilendirici broşürler Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik ve Meydan Şubeleri'ne kurulan stantlarda görevliler tarafından vatandaşlara dağıtılan broşürlerde; Organ Bağışı; Bir kişinin hayatta iken kendi isteği ile tıbben yaşamı sona erdikten bin anlamda beyin ölümü gerçekleştikten sonra doku ve organlarının, başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu iki şahit huzurunda belgelemesidir. Akli dengesi yerinde, 18 yaşından büyük olan herkes organ bağışında bulunabilir. Organlarının birini bağışlayacağı ya da tamamını da bağışlayabilir gibi Organ bağışı nedir? Hangi Organlar Bağışlanır? gibi Organ ve Doku Bağışı hakkında detaylı bilgiler verilirken, konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerde ilgili mercilere yönlendirmeleri gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.