OMÜ'DE YENİ AKADEMİK YILI

OMÜ'DE YENİ AKADEMİK YILI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2022-2023 akademik yılı açılış töreni geniş katılımla gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Kurupelit Kampüsünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından ardından müzik dinletisi ile devam etti.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ve OMÜ Youtube kanalından canlı yayınlanan törene; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Genel Sekreter Pof. Dr. İdris Varıcı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Akademik yılı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu eğitim yılının yeni başarı hikâyeleri yazmamıza fırsatlar oluşturmasını diliyorum. Değişen dünyada değiştiren olabilmek için mevcut durumun analizi, gelecekle alakalı da perspektif ve strateji oluşturmamız gerekiyor. Önümüze koyduğumuz bazı hedefler var. Bunların başında OMÜ olarak University Ranking by Academic Performance (URAP) verilerine göre sıralamamızı 2 basamak daha yükselterek üniversiteler sıralamasında kararlı ilerleyişini sürdürdük. 2020 yılında üniversiteler sıralamasında 31’inci sırada olan OMÜ, 2021 yılında 28’inci sıraya ve 2022 yılında 250 puanlık bir artışla 26’ncı sıraya yerleşti. Ama hedefimiz OMÜ’yü Türkiye sıralamasında ilk 10’a yerleştirmek arzusundayız.” diye konuştu.

“Yeşil ve çevreci üniversite için kampüsle alakalı çalışmalar yaptık”
Bölgenin kalkınmasına, uluslararası rekabet gücüne destek sağlayan, mezunu aranan bir üniversite inşa etme hayali içerisinde olduklarını belirten Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Kısa bir süre içinde yeşil ve çevreci üniversite için kampüsle alakalı bir takım çalışmalar yaptık. Kampüsümüzün karbon ayak izini çıkardık ve kampüsteki karbon ayak izini düşürmek üzere bir stratejik plan hazırladık. Bunun ulaşımdan tüketime varıncaya kadar tüketme kültürünü biçimlendirecek kadar stratejik planın içine de yerleştirdik. Bir diğeri ise kampüste doğal hayatın tekrar geri kazanılması ve doğal yaşamın korunması için sülün ve keklik salımı gerçekleştirdik. Bunlar bizim farkındalık kazanmamız için önemliydi.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.