OMÜ Teröre Karşı Tek Yürek

OMÜ Teröre Karşı Tek Yürek
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi, geçtiğimiz günlerde Hakkâri’de meydana gelen terör saldırısını yaptığı basın açıklaması ile lanetledi

OMÜ Öğrenci Yaşam Merkezi’nde “Terörü Lanetliyoruz: “Al” Bayrağını Sen de Gel!” başlığıyla düzenlenen protesto etkinliğinde; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul, dekanlar, öğretim üyeleri, daire başkanları ile OMÜ personeli ve çok sayıda öğrenci terörü lanetleyerek tepkilerini ortaya koydular.

Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından grup adına basın açıklamasını gerçekleştiren Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan terör saldırında, Türk milletinin huzur ve refahı için şehadete yürüyen şehitleri rahmet ve minnetle anarak onların aziz hatıralarını Türk gençliği olarak yüreklerinde ebediyen yaşatacaklarını söyledi.

“Ülkemizin istikrarına kastediliyor”

Konsey Başkanı Oğul, son dönemde yaşanan terör olaylarının, Türkiye’nin geleceği ile ilgili derin hesapları olan düşmanlar ve onların yandaşlarının ülkemizin istikrarına kastettiğini açıkça gösterdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ey o düşmanlar ve yandaşlar biliniz ki Aziz Türk milleti tarihi boyunca zalime boyun eğmemiş, diz çökmemiş ve zulme göz yummamıştır. Üç beş çapulcuya, hayalî paçavralara, fitne fesatlara fırsat vermeyecek olan milletimiz her ferdi ile şüheda kanıyla sulanmış al bayrağımızı dalgalandırmak için cana minnet demeyerek can vermeye hazırdır.”

Açıklamada İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.” dizelerine göndermede bulunan Başkan Muhsin Oğul, Türk milletinin her zaman olduğu gibi yine tek yürek olarak dimdik durmakta olduğunu ve terör örgütlerine aman vermeyeceğini dile getirdi.

“Türk gençliği gücünü ecdadından alıyor”

Ülkemizin yarınlarını inşa edecek olan Türk gençliğinin, ecdadından almış olduğu güç, cesaret ve akılla milletinin geleceği için emin adımlarla yürümeye devam edeceğini vurgulayan Muhsin Oğul “Bu kutlu yürüyüşün ruhunu Malazgirt Ovası’ndan, İstanbul surlarından, geçilmez Çanakkale’den, Allahuekber Dağları’ndan, sıcak ve karanlık Temmuz gecesinden, her defasında etrafı demir prangalarla örülmeye çalışılmasına rağmen tüm zincirleri paramparça ederek insanlık ve adalet için bizler var olacağız diyen atalarından almaktadır.” diye konuştu.

OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul basın açıklamasını “Şanlı bayrağımızı ilelebet hür kılmak için helal kanları bu topraklarla yoğrulan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize sağlık ve sıhhatli ömürler diliyorum. Terörü OMÜ olarak lanetliyoruz.” diyerek noktaladı.

Açtıkları Türk bayrakları ile birlik ve beraberlik mesajı veren grup “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda” sloganlarıyla terörü tek yürek hâlinde lanetledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.