OMÜ TARIM VE VETERİNERLİK BİLİMLERİNDE TÜRKİYE 4.’SÜ

OMÜ TARIM VE VETERİNERLİK BİLİMLERİNDE TÜRKİYE 4.’SÜ
URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarının raporuna göre Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bilimsel 4 alanda Türk üniversiteleri sıralamasında ilk 20 içinde yer aldı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde 2009 yılında kurulmuş olan URAP (University Ranking by Academic Performance) kurulduğu günden bu yana dünya çapındaki 2.000 Yükseköğretim Kurumunu 6 farklı araştırma alanındaki kriterleri göz önünde bulundurarak, akademik başarılarına göre değerlendirmeye devam ediyor.
Amacı üniversiteleri belirli akademik performans göstergeler ışığında değerlendirip onları geliştirmeleri uygun olan alanlara yönlendirmek olan URAP, daha önce 6 araştırma alanında değerlendirdiği yükseköğretim kurumlarını bu yıl ilk defa 23 farklı araştırma alanında değerlendirdi.
URAP Araştırma Laboratuvarının güvenilir bibliyometrik kaynaklara dayalı olarak objektif veriler ışığında hazırladığı ve üniversitelerin potansiyel ilerleme alanlarını belirlemeye yardımcı olma amacı da taşıyan 2014 Ekim tarihli son raporuna göre Ondokuz Mayıs üniversitesinin Tarım ve Veterinerlik Bilimleri ülke çapındaki üniversiteler sıralamasında 4. sırada yer alırken; Kimya, Biyoloji, Tıp ve Sağlık Bilimleri alanlarında da OMÜ ilk 20 içinde yer aldı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesinin diğer akademik birimlerine nazaran öne çıkan ve ilerleme potansiyeli yüksek olan bölümlerinin ülke ve dünya çapındaki sıralaması şöyle:
ALAN ÜLKE DÜNYA
Tarım ve Veterinerlik Bilimleri 4 528
Kimya Bilimleri 6 779
Biyoloji Bilimleri 8 914
Tıp ve Sağlık Bilimleri 14 820





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.