Okullara 'kaçak saray' başlıklı afişler astılar

Okullara 'kaçak saray' başlıklı afişler astılar
EĞİTİM Sen Antalya Şubesi, yeni Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne ilişkin hazırladığı 'kaçAK saray' başlıklı afişleri, Antalya genelinde tüm okullarda ilan panolarına astı.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği üzerinde önce Başbakanlık Konutu olarak planlanan, ardından Cumhurbaşkanlığı Konutu'na dönüştürülen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin Eğitim Sen Antalya Şubesi tüm okulları kapsayan eyleme imza attı. Eğitim Sen Antalya Şubesi'nin hazırlattığı afişte, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde 207 bin metrekare alanı kapsayan, 1000 odalı ve maliyeti 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklanan Cumhurbaşkanlığı Konutu'nun fotoğrafı ve bu para karşılığında başka neler yapılabileceğine yönelik örnekler verildi.

'kaçAK saray' başlığıyla Antalya'da ilkokul, ortaokul, lise ve diğer eğitim kurumlarının tamamında ilan panolarına asılan Eğitim Sen'in hazırlattığı 1000'e yakın afişte, sarayın maliyeti olan 1 milyar 370 milyon lira ile 12 derslikli 1000 okul, 150 kişilik 230 öğrenci yurdu, 4 yıl boyunca 50 bin öğrenciye burs veya 2.5 milyon kamu emekçisine yüzde 2 zam verilebileceği ifade edildi.

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, geçen yıl memura yüzde 3 dolayında zam yapıldığını, buna ilaveten yüzde 2 daha zam istendiğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın 'Yüzde 2 daha zam yaparsak Yunanistan'a döneriz, iç çatışma çıkar' şeklinde açıklama yaptığını, o paraya karşılık bugün kaçak bir saray inşa edildiğini söyledi.

Toplam 1000 odalı ana bina kısmı tamamlanan Cumhurbaşkanlığı Konutu ikiz konferans salonu, 4 minareli cami ve külliyesi, çalışanlar için hazırlanan sosyal tesis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilkbaharda taşınacağı belirtilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önündeki yeni köşkten oluşuyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.