Öğrencilerin 'matematik korkusu' masaya yatırıldı

Öğrencilerin 'matematik korkusu' masaya yatırıldı
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi 'Öğrencilerin Matematik Dersine Karşı Önyargıları' konulu ortak akıl toplantısı yaptı.

Ortaokul, lise ve dershanede görevli matematik öğretmenleri, sınıf öğretmeni, rehber öğretmen, üniversite öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen ortak akıl toplantısında, 'Öğrencilerin Matematik Dersine Karşı Önyargıları' masaya yatırıldı. İki oturum halinde gerçekleşen toplantıda, ilk oturumda bu ön yargıların sebepleri, ikinci oturumda da bu sorunun çözüm yolları üzerine beyin fırtınası yapıldı.

Matematiğin hayatın her alanında kullanıldığını ve dolayısıyla çok önemli olduğunu hatırlatan Aktif Eğitim-Sen Şube Başkan Yardımcısı Kenan Demir, “Uluslararası değerlendirme sonuçlarına göre ülkemizin matematik başarısını diğer ülkelerle kıyasladığımızda, çok iyi bir derecemizin olmadığı tüm dünya tarafından bilinmektedir. Biz Aktif Eğitim-Sen olarak bu sorunun en temel nedenlerinden biri olarak gördüğümüz öğrencilerimizin matematiğe karşı oluşan önyargılarını masaya yatırdık.” dedi.

İlkokul öğretmeninden üniversite öğretim elemanlarına, dershane öğretmeninden rehber öğretmene kadar bir öğrencinin öğrenim hayatı boyunca karşılaştığı her kademeden öğretmenin toplantıda yer aldığını hatırlatan Demir, “Bir öğrencinin eğitim hayatı boyunca karşılaştığı tüm öğretmen grupları ve en önemlisi bu önyargıyı üzerlerinde yaşayan öğrencilerimizin de katıldığı verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sendika olarak eğitim sendikacılığına yeni bir soluk ve anlayış getirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda her türlü karar aşamasında üyelerimiz ve eğitim çalışanları ile istişare içinde olacağız.” diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.