Öğrencilerden yardım kampanyası

Öğrencilerden yardım kampanyası
Muş Merkeze bağlı Güzeltepe Köyü İlkokulu öğrencileri, yardıma muhtaç insanlar için yardım kampanyası başlattı.

Güzeltepe Köyü İlkokulu öğrencileri, 'yardıma muhtaç insanlar için yardım kampanyası' için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Muş Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdu'nda stant kurdu. İlkokul 4. sınıf öğrencilerinin başlattığı yardım kampanyasına ise üniversiteli kız öğrenciler de destek verdi. Projenin mimarı olan Güzeltepe İlkokulu öğrenci temsilcisi Pınar Karakaya, yardım kampanyasını ilk olarak kendi okullarında başlattıklarını belirterek kampanyayı büyütmek istediklerini söyledi.

Karakaya, “Öğrenci temsilcisi seçildiğimde böyle bir çalışma yapmak istedim. Bunu kendi arkadaşlarımla paylaşarak çalışmayı öğretmenimize söyledik. Öğretmenimiz de yardımlaşmanın önemli olduğunu ve destek verdi. İlk olarak kendi arkadaşlarımız arasında yardım kampanyasını yaptık ve daha sonra okul genelinde düzenledik. Hatta kendi ailelerimizden de yardım için para toplamaya başladık. Bununla birlikte köyümüze en yakın Muş Alparslan Üniversitesi ve KYK yurtları vardı. Kampanya için gerekli izinleri aldık ve kampanyamızı büyütmeye başladık. Müştak Baba Kız Yurdunda devam ettiğimiz kampanyaya ablalarımız destek verdi ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Öğrencilerine destek veren sınıf öğretmeni Yunus Irklı da, “Yardım kampanyası okulumuz öğrenci temsilciliğinin çalışmasıdır. Öğrencilerimizin başlatmış olduğu bu kampanyaya hepimiz yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Müştak Baba Kız Yurdunda kalan üniversiteli öğrenciler ise, “Küçük yaşta yardım kampanyasına gönül veren kardeşlerimize destek vermeye çalışıyoruz. Çünkü onların amacı belli ve bu kampanyayı başlatmaları büyük bir cesaret istiyordu. Bu kardeşlerimizin verdiği yardım kapmalarının devam etmesini ve herkesin destek vermesini istiyoruz.” şeklinde konuştular. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.