'TÜRKİYE'YE IŞIK TUTAN PARTİ'

'TÜRKİYE'YE IŞIK TUTAN PARTİ'
AK Parti 55. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş "AK Parti olarak sizlerle birlikte büyüyor, aydınlık yarınlara yürüyoruz. Geçmiş dönem Türkiye'sin de İktidar ortaklarının kısır kavgalarıyla yönetilen bir ülke; ardı ardına yaşanan ekonomik krizlerden bıkkın, geleceğinden umutsuz bir halk vardı.Milyonlar, yeni bir yüz, umutlarına ışık olabilecek yeni bir ses istiyordu. Tutulmayan vaatlerle ülkenin kara kaplı defterine yazılan partiler değil; icraatlarıyla Türkiye'nin ak sayfalarına yazılacak, Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak yeni bir parti, siyasete hayat verecek yeni bir soluk, yeni bir hamle istiyordu.

Toplumun adalet ve kalkınmaya, temiz siyaset ve dürüst yönetime duyduğu özlemin iyice arttığı o günlerde, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki “Türkiye Sevdalıları” umudun tükenmediğini göstermek için “Aydınlık Türkiye” sloganıyla yola çıktı.Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan partimizin temel ilkelerini o günlerde şu cümleyle özetliyordu: “Partimizde bilgiye ve tecrübeye dayalı bir siyaset, en önemlisi ahlak değerlerine bağlı bir siyaset olacaktır. Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ve bundan böyle, Türkiye'ye hizmete sevdalı insanlar canla başla çalışacak.”
Tarihten gelen köklü geleneklerine bağlı olarak siyasi hayatına başlayan AK Parti her zaman, Ekonomik, Ticari, Dış Politika ve Sosyal geleneklerini ön planda tutmuştur.
Çünkü AK Parti'nin mazisi, kurulduğu gün olan 14 Ağustos 2001 tarihi değildir. AK Parti'nin mazisi 1071'deki Türklere Anadolu'nun kapılarının açıldığı Malazgirt Zaferine dayanır, AK Parti İstanbul'un Fethi 1453 ruhunu taşır, AK Parti Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih 1919'u benimser, AK Parti bir Kocatepe'dir, AK Parti bir Dumlupınar'dır. AK Parti bir 1923'tür, istiklal mücadelesini, istikbale giden yolda tüm enerjisini, hedeflerini ortaya koyarak yapar. İşte Türk siyasetine yalnızca yeni bir parti olarak katılmayan AK Parti, siyasi ahlak, erdem ve parti içi demokrasi anlayışıyla Türk Siyasi hayatına yüksek bir değer katmıştır.

Sağlanan istikrar ve güven ortamıyla birlikte ekonomik göstergelerde tarihi ve rekor düzeyde iyileşmeler elde edildi. AK Parti iktidarı döneminde faiz oranlarının düşmesiyle birlikte yatırım, üretim ve istihdam arttı. Milli gelir artışında Cumhuriyet tarihimizin en iyi seviyesine ulaşıldı. İhracatımız yeni rekorlara koştu, yerli-yabancı yatırımlar arttı, turizmimiz atağa kalktı.Bütün bu olumlu gelişmeler, çok kısa bir zaman içerisinde halkımızın gündelik hayatında da karşılığını buldu. Esnafımız yeniden yüzü gülmeye başladı, çiftçilerimiz toprağıyla barıştı. Sosyal yardımlar ile dar gelirli vatandaşlarımıza şefkat eli uzatıldı, eğitimde ve sağlıkta reform niteliğinde başarılar sağlandı.

10 Ağustos yeni bir sayfadır. 10 Ağustos, yıllarca bu topraklarda milletle devlet arasında ortaya konulan kavganın bitirilmesi, milletle devlet muhabbetinin yeniden başlamasının adıdır. Geçmişte ihtilallere kadar varan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, milletimizi bir gecede yüzde 40 fakirleştiren Cumhurbaşkanlığı seçimleri, geçmişte mecliste köşk arasında kavga oluşturan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, ilklerin partisi AK Parti iktidarı ile yani cumhurun seçmiş olduğu reis ile 10 Ağustos'ta son bulmuştur.

AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı ile başlayan Yeni Türkiye'nin inşa süreci, Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle birlikte en parlak dönemine ulaşacaktır.
Yeni Türkiye hedefine yorulmadan, bıkmadan, yılmadan ilerleyeceğiz. Milletimiz ile, hagi siyasi görüşten olursa olsun, hangi sosyal, dini, etnik kimlikten gelirse gelsin bütün vatandaşlarımız ile birlikte, can cana, yan yana yeni Türkiye idealini gerçekleştireceğiz. Sevdamız da, davamızda budur. Yeni Türkiye toplumsal refah, büyük ekonomi, siyasi istikrar ve ileri demokrasi üzerinde yükselen Türkiye'dir.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıya AK Parti Adıyaman Milletvekili, Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, İl ve İlçe Teşkilatı'nın yönetim kurulu üyeleri, İl ve İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve yönetimleri ve teşkilat üyeleri katıldı. Ramazan Aksoy




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.