'TÜRKİYE GELİŞTİ ARTIK'

'TÜRKİYE GELİŞTİ ARTIK'
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş partisinin Kavak İlçe Danışma Toplantısında konuştu. Başkan Köktaş, AK Parti iktidarıyla birlikte sağlıkta, eğitim de olduğu gibi her alanda büyük değişimler yaşandığını söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş partisinin Kavak İlçe Danışma Toplantısına katıldı. Toplantıda AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaptıkları çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdiler.
Katılımcıların dilek, temenni ve taleplerinin ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, gündeme dair konuşmasını gerçekleştirdi.

Başkan Köktaş, "Konuşmama başlamadan önce ülkemizin ve milletimizin, bugün, bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseri olduğunu belirtmek istiyorum. Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu kutsal topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Aynı şekilde, Cumhuriyetimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Gazi' unvanıyla onurlandırılan Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. Bu bakımdan, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, medeniyetimizi daha da ileri seviyelere yükseltmek, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır. Bu anlamda hükümetimiz bugüne kadar bu şuurla hareket ederek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yasayla, Şehit Yakınları, Gaziler, Engelliler ve Terör Mağdurlarının haklarını düzenlenmiş, bununla beraber yeni ayrıcalıklar getirilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü olan 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyor, tüm gazilerimize şükranlarımızı, minnet duygularımızı sunuyoruz" dedi.

GENÇLERİMİZE BUNLARI ANLATALIM
Sağlıkta ve eğitim de olduğu gibi her alanda AK Parti iktidarıyla değişimin yaşandığını hatırlatan Başkan Köktaş, "Ülkemiz son 12 yılda nereden nereye geldiğini, eski dönemleri, o günlerde yaşanan süreçleri çocuklarımız, gençlerimiz bilemeyebilir mutlaka hatırlatalım. Vatandaşımız artık istediği hastaneye kamu-özel fark etmez, istediği yere gidiyor. Hatırlarsınız SSK'lılar için sadece SSK hastaneleri vardı. Bir hastanede yataklar bomboşken, SSK hastanelerinde yatış için aylar sonrasına gün veriliyordu. Bugün artık böyle bir ayrım yok. O günlerde adeta koğuşlarda yatar gibi, 6, 8, 10 kişilik koğuşlarda hastalar yatırılıyordu, odada tuvalet yoktu, banyo yoktu. Koridorda bir tane tuvalet, sağlam girsen hasta çıkarsın, böyle bir yapıda bizim insanımıza işkence yapılıyordu. Şimdi hamd olsun 1 kişilik, 2 kişilik, 3 kişilik odalar ve bu odalarda tuvalet var, banyo var, böyle bir döneme geldik.

Artık insanlar eczanelerde kuyruğa girmiyor, ilacın bir kısmını alıp bir kısmını almadan dönmüyor. İstediği eczaneye gidiyor ilaçlarının tamamını alıyor. 2003 yılında uygulamaya koyduğumuz Ücretsiz Ders Kitabı projesiyle Öğrenciler için kitap bulma derdine, veliler için kitap alma çilesine son verildi. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. Eğitim de kaliteyi artırmak amacıyla yeni derslikler inşaa edildi. Öğretmen atamaları katlanarak arttı. Yeni torba yasayla birlikte bu atamalar devam edecek. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırdık. Şartlı eğitim yardımı ile ailelerin yükünü hafiflettik. Eğitim de yenilikçi çözümler üreterek ileri teknolojiyi çocuklarımızla tanıştırdık. Kampanya ve projelerle eğitim ve öğretime can katmaya devam ediyoruz." diyerek sözlerine son verdi.

Toplantıya ayrıca İlçe Koordinatörleri İsmail Abanoz, İsmail Hakkı Öz, belediye meclis üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Başkanları, Muhtarlar ve teşkilat üyeleri katıldı. Ramazan Aksoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum