Personele Organ Bağışı Semineri

Personele Organ Bağışı Semineri
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen, "Bağışlayın Engelleri Aşalım" projesi kapsamında Atakum Belediyesi'ne gelen

Samsun il Sağlık Müdürlüğü yetkilileri,Atakum Belediye başkanı İshak Taşçı'nın da katıldığı, belediye bünyesinde görev yapan personele organ nakli ve bağışı ile ilgili bilgi aktardı.
Türkiye'de bugün itibari ile 28 binden fazla hastanın organ nakli beklediğini, buna diyaliz hastalarını da eklediğinizde bu sayının 78 bini bulduğunu belirten Sağlık İl Müdürlüğü Yetkilileri, "Diğer hastalık gruplarını da kattığınızda organ nakli bekleyen hasta sayımız 100 bini bulmaktadır. Bu nedenle organ bağışı son derece önemli bir hale gelmiştir. "dediler.
Yetkililer ayrıca, organların bozulmasının ana nedenleri olarak da,çevre şartlarının olumsuz değişimi, zararlı alışkanlıklar, bilinçsiz ilaç kullanımının ilk sıralarda yer aldığını belirtirlerken, "Organ nakli ancak hastanelerde yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleştirilen hastalardan alınarak yapılmaktadır. 2013 yılında 1708 kişinin bu şekilde ölümü gerçekleşmiştir. bunlardan yalnızca 379'u bağışçıdır.Bu çok küçük bir rakamdır.Bu sayının artırılması gerekmektedir" diye konuştu.
Seminere katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı organ bağışının önemine dikkat çekerek, "Maide Suresi'nnde de belirtildiği gibi kim bir insanın hayatını korur ve kurtarırsa bütün insanlara hayat bahşetmiş gibi olur.Bu nedenle herkesin bağışçı olması gerektiğine inanıyor ve organ bağışını destekliyorum" şeklinde konuştu. Engin Deniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum