Bafra'nın gururu oldu

Bafra'nın gururu oldu
Bafra Delta Koleji, 2013-2014 öğretim yılında ilk defa uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) merkezi sınavları yerleştirme puanlarında, ilçe genelinde ferdi ve genel başarısını korudu.

Konuyla ilgili bilgi veren Bafra Delta Koleji Müdürü Kadir Yaşa, dönem sonu yerleştirme puanları ele alındığında 422,289 okul puan ortalaması ile okulun ilçe genelinde ilk sırada yer aldığını ifade etti. Yaşa, "Bu sene de ferdi öğrenci başarısında gelenek bozulmamış, 495, 612 puan ile Ali Salih Asan ilçe 1.'si olurken, 491,664 puan ile Munise Sueda Albayrak ikinci, 490,219 puan ile de İbrahim Ege Reisli ilk sıralarda yer almışlardır. 2. dönem TEOG sınavında Türkçe dersinden 20, Matematik dersinden 13, Fen ve Teknoloji dersinden 7, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 6, Din Kültürü dersinden 9 ve İngilizce dersinden 5 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplamışlardır. Son açıklanan 2014 TEOG yerleştirme sonuçlarına göre ise Delta Koleji'nden mezun olan 40 öğrenci, istedikleri okullara yerleşerek okulun yerleştirme başarısındaki geleneğini tekrarlamış oldu. Mezun öğrencilerden 15'i Fen lisesi'ne, 20'si Anadolu lisesi'ne, 1'i Anadolu sağlık meslek lisesine, 2'si Anadolu imam hatip lisesine, 2'si Anadolu meslek lisesine yerleşmişlerdir.” dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bu arada, Bafra ilçe TEOG 1.'si Delta Koleji öğrencisi, belediye başkanı ve milli eğitim müdürü tarafından kabul edildi. 2013-2014 öğretim yılı TEOG sınavlarında 495,612 puan alarak ilçe 1.'si olan Ali Salih Asan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından kabul edildi. Ziyaretlerde öğrenci velisi, öğretmeni ve okul idarecileri de yer aldı.

Yapılan görüşmelerde, Bafra Delta Koleji öğrencisi Ali Salih Asan başarısından dolayı tebrik edildi. Gerek Belediye Başkanı gerekse Milli Eğitim Müdürü, başarısının lise ve üniversitede de devam etmesi dileğinde bulunarak, Bafra'nın eğitimde isminin duyurulmasında, Ali Salih Asan'ın şahsında Delta Koleji'nin gösterdiği gayretten dolayı teşekkürlerini ifade etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.