MAZLUM MASUMİYET’ ADLI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

MAZLUM MASUMİYET’ ADLI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
Samsun İnsani Yardım Hareketi tarafından çeşitli sebeplerle mağdur olan dünyadaki çocuklara dikkat çekmek ve özellikle Gazze'de yaşanan dramı gündeme taşımak amacıyla...

Kurtuluş Yolu üzerinde başlattığı stand çalışması ve etkinlikler devam ediyor.
Rengi, dili, dini, ülkesi, gülüşü, bakışı ve dokunuşu ne olursa olsun çocuk olmanın masumiyetine dikkat çekmek amacıyla başlatılan çalışma hakkında bilgi veren Siyah Başkanı İdris Akdin, “ özellikle yakın coğrafyalarda büyüklerin ihtirasları sonucu meydana gelen kaostan en çok etkilenenlerin çocuklar olduğunu, yüzbinlerce masumun savaşlar dolayısı ile yetim haline geldiğine” dikkati çekerek, “bu coğrafyanın geleceğini oluşturacak olan nesilleri kavuran bir travma ile karşı karşıya” olduklarını “sahip çıkılmadığı ve gerekli duyarlılık oluşturulmadığı takdirde yeryüzünün bu ateşi kaldıramayacağını” ifade etti.
Samsun Kurtuluş Yolu güzergahında 24-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte bir satış standı ve özellikle çocuklar için çeşitli aktiviteler misafirlere sunuluyor.
YENİ VE YAKIN TEHLİKE KAPIMIZDA
Siyah Başkanı İdris Akdin, çeşitli isimler adı altında piyasada dolaşan sentetik uyuşturuculara da dikkat çekerek, “kolay bulunabilir bu uyuşturucuların son zamanlarda yaygınlaşmaya başladığına” dikkati çekerek, “ yeni ve yakın tehlike olarak eğitim döneminin başlaması ile birlikte bu tür sentetik illetlerin öğrencilerimizi ele geçirme girişimleri de yoğunlaşacaktır. Siyahareketi olarak gerek velilerin ve gerekse öğrencilerin bilgilendirilmesi için yakın bir zamanda yeni bir eylem planı ortaya koyacaklarını” dile getirerek, Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere tüm kurumları kendileri ile işbirliği yapmaya çağırdı.
SAMSUN'UN BAGLADEŞ'TEKİ YETİMHANESİ
Samsun İnsani Yardım Hareketi'nin yurtdışı faaliyetlerine de değinen Akdin, “Kurtuluş savaşımıza yardım amacıyla kadınlarının ziynetlerini göndererek bizlere destek veren bir halk olarak Bangladeşlilere bir vefa borcu olarak çok ihtiyaç duydukları bir yetimhanenin yapımını üstlendiklerini belirterek bu seneki kurbanların da Bangladeş'te kesileceğini” sözlerine ekledi. Leyla Asan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.