Erişteler 12 öğrenciye burs sağlıyor

Erişteler 12 öğrenciye burs sağlıyor
Denizli Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kültür ve Sanat Komisyonu'nda görev alan 15 kadın üye öğrencilere burs desteğinde bulunabilmek için biraraya gelerek erişte yapıp, pazarda satıyor.

Her hafta bir araya gelen ve 50 kilogram unla erişte yapan kadınlar, sağlanan geliri ADD'nin burs hesabına bağışlıyor. Kendisi de dernek üyesi kadınlarla birlikte hamur yoğurup erişte yapan ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, eriştelerin satışından elde edilen gelirle 12 öğrencinin yıllık bursunu karşıladıklarını söyledi.

Denizli Şubesi olarak 75 öğrenciye her ay 125 lira öğrenim bursu veren Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi'nin Kültür ve Sanat Komisyonu'nda görevli 15 kadın üye burs verecek öğrenci sayısını arttırmak için kolları sıvadı. Her hafta bir üyenin evinde bir araya gelen 15 kadın aldıkları 50 kilogram unla ev eriştesi yaparak pazarlarda satıyor ve masraflar çıkarıldıktan sonra gelirini ADD'nin burs hesabına bağışlıyor. Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca da, kadın üyelerle birlikte hamur yoğurup erişte keserek projeye katkı sağlıyor. Erişte satışından sağlanan gelirle 12 öğrencinin yıllık bursu karşılanıyor. İki yıldan bu yana ev eriştesi yaparak öğrencilere burs verdiklerini söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, "Çocuklarımıza daha aydınlık bir gelecek bırakmak için, Atatürk sevdasını gençlerimize aşılamak ve ileriki dönemlere yatırım yapmak amacıyla her yıl belirli miktarda öğrencimize eğitim yılı boyunca destek oluyoruz. Geçen 75 öğrenciye destek olduk. Bu yıl bu rakamı 90'a kadar çıkarmak istiyoruz. Geçen yıl öğrencilerimiz için yaklaşık 400 kilogram erişte yapıp pazarda satarak bu parayla öğrencilerimize burs verdik. Bu yılki amacımız 500 kilogram erişte yapıp satmak. Bu konuda bize destek olan komisyon üyesi kadınlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Erişte projesinin dernek etkinliği olarak yapılmadığını belirten Karaca, "Biz kadınlar öğrencilerimize destek olmak için buluşup, erişte yapıyoruz. Yaptığımız eriştelerin gelirini derneğin burs hesabına bağışlıyoruz. İktisadi işletmemiz yok. Bu proje tamamen komisyon üyesi kadınlarımızın kendi geliştirdikleri proje. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için emek harcıyorlar. Erişte geliriyle 12 öğrencinin bursunu karşılıyoruz, bu yıl bunu 15'e çıkarmak istiyoruz. Toplam burs verdiğimiz öğrenci sayısını ise 90'a yükseltmek istiyoruz" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.