Özel yetenek sınavına büyük ilgi

Özel yetenek sınavına büyük ilgi
Canik Başarı Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'ne alınacak öğrenciler için açılan özel yetenek sınavı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

19 Mayıs Üniversitesi ve Başarı Üniversitesi hocalarından oluşan jüri heyeti tarafından belirlenen 60 öğrenci bölüme girmeye hak kazandı.

Üçüncü eğitim yılına kapılarını açan Canik Başarı Üniversitesi, kendisine tanınan öğrenci kontenjanının yüzde 80'ini dolduruyor. Önümüzdeki eğitim dönemi ile bin 500 öğrenciye ulaşan Başarı üniversitesi her geçen yılda öğrenci sayısını artırmaya devam ediyor. Başarı Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü için verilen 60 kişilik kontenjan öğrencilerden büyük ilgi gördü. 60 öğrencinin alınacağı bölümü girebilmek için 160 öğrenci özel yetenek sınavında ter döktü. 19 Mayıs Üniversitesi ve Başarı Üniversitesi hocalarından oluşan jüri heyeti tarafından belirlenen 60 öğrenci bölüme girmeye hak kazandı. 3'ü 19 Mayıs Üniversitesi, üçü ise Canik Başarı Üniversitesi'nden olmak üzere 6 kişilik jüri heyeti tarafından seçilerek bölüme kabul edilen öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

Komisyon Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Raşit Özkanca, yapılan sınavda öğrencilerde aranan özel yeteneğin en önemli kriter olduğuna dikkat çekti. "Komisyonumuz öğrencilerin özel yeteneğini dikkate alarak kimseyi mağdur etmeden bir sıralama yaptı. Dereceye giren ilk 60 öğrenciyi bölümümüze kabul ettik." diyen Prof. Dr. Özkanca, üçüncü yıllarında olmalarına rağmen özel yetenek sınavına büyük bir katılım olduğuna dikkat çekti.

Bölümde okumaya hak kazanan öğrencilerden altısı yüzde yüz, ikisi yüzde elli, dördü ise yüzde kırk burs hakkı elde etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.