'DEMOKRASİNİN HAKİM OLDUĞU BİR DEVLET'

'DEMOKRASİNİN HAKİM OLDUĞU BİR DEVLET'
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, partisinin Canik ve Atakum ilçelerinde düzenlenen sandık eğitim toplantılarında konuştu.

Başkan Köktaş, "Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi ile siyasi katılım süreci daha güçlü ve sürekli hale gelecektir. Yeni Türkiye, devlet-toplum ilişkilerinde milli iradenin belirleyici olduğu, demokrasinin hakim olduğu, devletin toplumla olan ilişkisinin yetki, sorumluluk ve hesap verebilirliğe dayandığı bir devlet olacaktır." dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından programlanan İlçe Teşkilatları tarafından düzenlenen Sandık Eğitim Toplantıları Canik ve Atakum ilçeleri ile devam etti. Düzenlenen toplantılara AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve sandık görevlileri katıldı.
Toplantıların açılış kısmında AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan sandık eğitimi konulu slayt gösterimi katılımcılara izletildi. İzlenen slayt sonrası sandık görevlileri takıldıkları konular üzerine İl Seçim İşleri Başkanı Hakan Karaduman'a ve İl AR-GE Başkanı Hakan Ay'a sorular sordular.

8 SEÇİMDE SANDIKLARA HEP SAHİP ÇIKTIK
Toplantının kapanış ve değerlendirme bölümünde ise sandık görevlilerine seslenen AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, sandığın kutsal olduğunu belirterek, "Bir oy deyip geçmeyin, bir oy çok önemlidir. Bizler bize emanet edilen sandığa ve oylara 8 seçimdir sahip çıktığımız gibi bu seçim de de sahip çıkacağız. Bunun için sizlere verilen sorumluluk çok büyüktür, bu sorumluluk bilinci ile hareket edip sandıklara yine sahip çıkacağınıza inancımız tamdır. Bu anlamda sandıklara sahip çıkmanız demek Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmanız demektir, ona en büyük desteği sizler böyle vereceksiniz. Şimdiden sizlere görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi.

ENTRİKACILARLA HEP MÜCADELE ETTİK
10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine de değinen Başkan Köktaş, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye'de her zaman sancılı olmuştur. Çünkü meşruiyetlerini halktan almayanlar Cumhurbaşkanlığı'nı hep bir vesayet kurumu olarak görmüşlerdir. Yeniden hatırlatmak istiyorum, 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün seçilme sürecinde, vesayet odakları yine çeşitli engellemelerde bulundular. AK Parti mensubu bir kişinin Cumhurbaşkanı olmaması için her türlü entrikalara başvurdular. Fakat biz ne yaptık milletimiz ile birlikte, bu vesayet odakları ile bir kere daha mücadele ettik ve Meclis Cumhurbaşkanı'nı seçti. O dönemde milli iradenin, demokrasinin ve refahın geliştirilmesi yönünde Türkiye önemli adımlar attı." diye konuştu.

MİLLETİN İÇİNDEN ÇIKMIŞ LİDER
Şimdi ise bu aşamanın ötesine geçtiklerini ifade eden Başkan Köktaş, "10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkımızın tarihinde ilk defa kendi Cumhurbaşkanını seçecek olması Cumhurbaşkanlığı makamını, dolayısıyla siyasi ve demokratik kültürümüzü dönüştüren, meşruiyeti güçlendiren, devlet ve millet arasındaki ilişkiyi tahkim eden önemli bir gelişmedir. Cumhurbaşkanı, Anayasa'nın tanıdığı tüm araçlar ve imkânları insan haklarının güvence altına alınması ve demokratik meşruiyetin korunması yönünde kullanacaktır. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesiyle ortaya çıkacak yeni durum, daha sağlıklı bir denge ve denetime imkân verecektir. Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi ile siyasi katılım süreci daha güçlü ve sürekli hale gelecektir. Yeni Türkiye, devlet-toplum ilişkilerinde milli iradenin belirleyici olduğu, demokrasinin hakim olduğu, devletin toplumla olan ilişkisinin yetki, sorumluluk ve hesap verebilirliğe dayandığı bir devlet olacaktır. Bu anlamda halkımızla her zaman iç içe, sürekli diyalog içinde olan, milletin içinden çıkmış, milletin derdi ile dertlenen, milletin mutluluğu ile mutlu olan, milletin üzüntüsü ile üzülen yani millet gibi yaşayan Recep Tayyip Erdoğan'ı 10 Ağustos'ta Reisi Cumhur olarak seçecektir." diyerek sözlerine son verdi. Erdal Ündücü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.