İLKADIM'DA SİYAH KURDELE

İLKADIM'DA SİYAH KURDELE
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı operasyonlar nedeniyle Cumhurbaşkanlığından yapılan 3 günlük Milli Yas nedeniyle belediye personeline ve ziyaretçilerine siyah kurdele verdi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gazze'de yaşanan olayların ardından önceki gün belediye tesislerinde İsrail'e ait ürünlerin satışını yasaklayarak boykot kararı verdiğini açıklamıştı. Başkan Tok, Cumhurbaşkanlığından yapılan 3 günlük Milli Yas açıklamasının ardından hem İlkadım ilçesinde ki bayrakları yarıya indirdi, hem de personeline ve ziyaretçilerine siyah kurdele takdim etti.

“DERİNDEN YARALIYOR”
Filistin halkının, kadın ve çocuk gözetilmeden maruz kaldığı eziyet ve katliamın tüm dünya insanının vicdanını derinden yaraladığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " İsrail tarafından canice katledilen Filistin halkına en derin duygularımla başsağlığı, binlerce yaralı kardeşime acil şifalar diliyorum. Yapılan her zulüm karşılıksız kalmayacaktır. Zulüm edenler elbet bir gün ettikleri zulüm içinde boğulacaklardır. Haftalardır Filistin halkına yapılan bu zulme İlkadım Belediyesi olarak tepkisiz kalmadık. Belediye tesislerimizde İsrail'e ait tüm ürünlerin satışını durdurduk. Bir nebze olsun orada canı yanan kardeşlerimizin gönlüne su serpmek için uğraşacağız. Filistin'de yaşananlar Türkiye ve dünya halklarının vicdanını derinden yaralamaya devam etmektedir. Cumhurbaşkanlığından yapılan 3 günlük milli yasın ardından İlkadım ilçemizde ki bayrakları yarıya indirdik. Ayrıca gerek belediye personeli gerek ziyaretçilerimize siyah kurdele takdim ederek bu acıya ortak olmalarını sağlıyoruz. Bu nedenle Kadir gecesi Cumhuriyet meydanında düzenleyeceğimiz Kur-an ziyafetini Filistin'deki Müslüman kardeşlerimiz için yapacağız. Binlerce kişinin aynı safta teravih namazını kılacağı bu özel Kadir gecesi programına tüm halkımızı bekliyorum ve tüm Müslüman aleminin Kadir gecesini kutluyorum" dedi. Ramazan Aksoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.