Memur sizi affetmeyecek!

Memur sizi affetmeyecek!
DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Demokratik Ofis Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, “Memurların enflasyon karşısında ezildiğini ve belirterek kamu çalışanlarına en kısa sürede ek ödeme yapılması gerekmektedir.

Aksi takdirde önümüzdeki günlerde piyasada bir daralma ve durgunluk olacaktır. Bu durumda hem esnaf sıkıntı çekecek, hem de kamu çalışanları bayramı buruk geçirecektir” dedi.

2014 Haziran ve Temmuz aylarındaki düşük enflasyon oranları beklentilerinin memur maaş artışlarının çok üzerinde gerçekleşmesi sebebi ile yazılı basın açıklaması yapan Samsun Demokratik Ofis Sen İl Başkanı Fevzi Gül, “yetkili sendikanın basiretsizliğinden ve beceriksizliğinden dolayı memur açlığa, sefalete ve yoksulluğa mahkûm edilmişlerdir” diyerek şunları söyledi. Gül, “Toplu Görüşme Sürecinde gıda enflasyonunun %7 civarında dalgalanacağı, TÜFE yıllık artış hızının 2014 yılında yüzde 5,3 seviyesinden dönem sonunda yüzde 5'e gerileyeceğini tahmin ederek kamu çalışanlarına %3+3 reva görenlerin evdeki hesabı çarşıya uymamıştır. Çünkü TÜİK'in 2014 haziran ayı enflasyonunu yüzde 9,16 olarak açıklamış ve yorganı ayağına göre uzatmayan yetkili konfederasyon memuru zarara uğratmıştır. Hangi kadro ve unvanda olursa olsun tüm memurlar yetkili sendikanın pazarlık sürecindeki basiretsizliğinden, beceriksizliğinden ve özellikle de sergilediği yanlı tutumu nedeniyle zarara uğratılarak açlığa, sefalete ve yoksulluğa mahkûm edilmişlerdir. Memuru toplu görüşmede adeta satan, ezdiren ve yoksulluğa mahkûm eden sendikanın bu işi bilmediği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Memurlar toplu görüşme sürecinde alınan yanlış karardan dolayı tarihte ilk kez zam almamış, enflasyon karşısında ezdirilmiştir. Bu sebepten dolayı memura en kısa süre içerisinde ek ödeme yapılması şart olmuştur. Aksi takdirde önümüzdeki günlerde piyasada bir daralma ve durgunluk olacak, hem esnaf sıkıntı çekecek, hem de kamu çalışanları bayramı buruk geçirecektir. Memurlarımıza bu kayıpları yaşatanlar en kısa sürede ek ödeme yapılmasının sağlanması için gereken adımları atmalı ve ivedilikle bu işi biran önce çözüme kavuşturmalıdır” dedi.

Gül, “Daha önceki yıllarda enflasyon oranlarının, genellikle memur maaş artışlarının üzerinde gerçekleştiği ve bu durum enflasyon farkı uygulaması ile telafi ediliyor, bir nebze de olsa memur enflasyon karşısında ezilmekten az da olsa kurtarıyordu. Tüm bunlar bilindiği ve yine Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankasının 2013 yılının Nisan ayında uluslararası kamuoyuna deklare ettiği üzere, 2014 yılında piyasaya dolar arzını kısacak olması nedeniyle Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomilerde piyasaların dalgalanabileceği ve döviz kurlarında oluşabilecek baskılar nedeniyle 2014 yılında enflasyonun yükselebileceği öngörüleri ortada iken, halen daha enflasyon farkı uygulamasının ortadan kaldırılması ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'nin oransal artış yerine seyyanen bir artışı tercih etmesinin nedeni satılmışlık değildir de, nedir öyle ise?

Tüm memurlarımızı açlığa, sefalete ve yoksulluğa mahkûm eden ve tarihi sözleşme imzaladıklarını iddia eden yetkili Konfederasyonun içler acısı halini tüm kamu çalışanları gibi kendi üyeleri de üzüntüyle izlemektedir. Hesap kitap bilmeyen yetkili sendika toplu görüşme sürecindeki kararını gözden geçirerek bu durumu biran evvel düzeltebilmek için gerekli adımları atmalı, memurlarla helalleşmelidir. Aksi takdirde tüm memurların iki eli yetki sendikanın yakasında olacak ve diğer tarafta da onlarla helalleşmeyeceklerdir” dedi.

Samsun Demokratik Ofis Sen İl Başkanı Fevzi Gül, yetkili sendikaya seslenerek son olarak şunları söyledi; Gül, “buradan yetkili sendikaya sesleniyorum; vicdanınızı rahatlatmak ve kamuoyundaki kaybettiğiniz itibarınızı, saygınlığınızı yeniden kazanmak istiyorsanız fakir fukaranın, garip gurebanın hakkını kimseye yedirmeyin ve bu durumu biran evvel çözün dedi. Aksi takdirde biz kamu çalışanları olarak hakkımızı kimseye helal etmediğimiz gibi, bu mübarek ayda hakkımızı yiyenlere de zehir zıkkım olsun diyoruz. Süheyla Büyükkal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum