SAMSUN VALİSİ: 58 ERKEK ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İÇİN BAŞVURU YAPTI

SAMSUN VALİSİ: 58 ERKEK ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İÇİN BAŞVURU YAPTI
SAMSUN Valisi Hüseyin Aksoy, 58 erkeğin gördükleri şiddet nedeniyle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne başvuruda bulunduklarını söyledi.


Samsun Soroptimis Kulübü İş ve Meslek Kadınları Derneği, Büyük Samsun Oteli'nde 'Şiddetsiz Toplum Hakkımız' başlıklı seminer düzenledi. Seminere Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Soroptimis Kulübü İş ve Meslek Kadınları Derneği Başkanı Perizat Yeşildal, Proje Koordinatörü İncilay Toraman ve davetliler katıldı. Seminerde konuşan Vali Hüseyin Aksoy, şiddetin kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getirdi.

Kimin tarafından ve hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın şiddetin izahının mümkün olmadığını ifade eden Vali Aksoy, "Şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılması konusunda herkese önemli görevler düşüyor. Bunu yerine getirebilmek bakımından da bilinçlenmek, bilgi sahibi olmak ve bu konuda duyarlı birer vatandaş olabilmek büyük önem taşıyor. Bu proje, toplumu bilgilendiren, bu konuda hassasiyet gösterecek kesimleri daha bilinçli hale getirecek bir proje. Samsun'da kadına yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. Samsun kendi inisiyatifi ile kadın dostu kent olma adına müracaat eden ve bununla ilgili sorumlulukları yerine getirmeye gayret gösteren bir kent" diye konuştu.

Samsun'da Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi açıldığını hatırlatan Vali Hüseyin Aksoy, "Burası, Türkiye'deki ilk 10 merkezden birisidir. 2012 yılı Aralık ayında merkezimiz açıldı ve açıldığı günden itibaren de 2 bin 736 başvuru yapıldı. Bu başvurular içerisinde şiddete uğradığını düşenen 58 erkek de bulunuyor. Bu konuyla ilgili olarak önemli çalışmalarımızı bu merkezimiz aracılığı ile yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Burası diğer illerdeki merkezlerden daha farklı ve özel çalışıyor. Bunun farkı, buraya başvuruda bulunan insanlarımızın başvuruları alındıktan sonra adli anlamdaki ifadelerini de bu merkezde alıyoruz. Onu ayrıca karakola, emniyete göndermiyor, başsavcılığımızla birlikte yapmış olduğumuz çalışma kapsamında gelen insanlarımızı kapı kapı dolaştırmadan onu dinleyerek, ona çözüm üretme adına çalışmalarımızı ortaya koyuyoruz" dedi.

Rakamlara bakıldığında şiddetin hızla artığı yönünde yorumlar yapıldığını vurgulayan Vali Aksoy, "Bunu iyi değerlendirme ve tahlil etme durumundayız. Acaba gerçekten şiddet artıyor mu? Yoksa bu konuda duyarlılık arttığı için insanlar bir mağduriyete uğradıklarında hak arama yöntemi olarak merkezlere başvurmaya mı başladı? İstatistikler önceden çok sağlıklı tutuluyor muydu? Şimdi sağlıklı tutulduğu için sayılarımız mı yükseldi? Zannediyorum ki bu 2 konu rakamların yüksek çıkmasına etken oldu" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.