TRT YAYINCILIK VE TARİH MÜZESİ, SAMSUN'DA

TRT YAYINCILIK VE TARİH MÜZESİ, SAMSUN'DA
SAMSUN'a gelen 'TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi' vagonu ziyarete açıldı. Müzeyi gezen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bu organizasyon gençlerimizin nereden nereye gelindiğini görmeleri açısından önemli bir fırsat oldu" dedi.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü'nün 50'nci yıl kutlamaları çerçevesinde 'TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi' olarak kullanılmak üzere hazırlanan vagon Samsun Garı'na getirildi. İki gün burada kalacak müze, vatandaşlar tarafından da ziyaret edilmeye başladı. Müzenin ilk ziyaretçilerinden olan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, gelişen teknoloji içerisinde Türkiye'nin önemli kurumlarından birisi olan TRT'nin de kendisini sürekli geliştirdiğini söyledi.

Tarihsel süreç içerisinde yaşanan gelişimi burada yakından görme fırsatı bulduklarını ifade eden Vali Aksoy, "Özellikle genç kuşakların bu hızlı gelişimden haberleri hemen hemen hiç yok. Sanki son dönemde yaşadıkları eski yıllardan beri devam eden bir süreç gibi algılıyorlar. Bu bakımdan gençlerimizin nereden nereye gelindiğini görmeleri açısından güzel bir fırsat olacak. Bu sebepten dolayı da TRT'ye teşekkür ediyor, nice yıllar diliyorum" diye konuştu.

Vagonu ziyarete gelen öğrencilerle fotoğraf çekinen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, daha sonra TRT'nin anı defterini imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.