PROF. DR. FIŞGIN: LÖSEMİ TEDAVİ EDİLEBİLİR HASTALIKTIR

PROF. DR. FIŞGIN: LÖSEMİ TEDAVİ EDİLEBİLİR HASTALIKTIR
SAMSUN'da özel bir hastanenin Kemik İliği Nakil Ünitesi'nde görevli olan Prof. Dr. Tunç Fışgın, löseminin (kan kanseri) tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyleyerek, "Bu hastalığın tedavi edilme oranları yüzde 70-80 arasında" dedi.


Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan özel bir hastanenin Kemik İliği Nakil Ünitesi'nde görevli olan Prof. Dr. Tunç Fışgın, çocukluk çağındaki lösemilerin halsizlik, yorgunluk, kilo kaybı, vücuttaki lenf bezlerinin şişmesi, tekrarlayan enfeksiyonlar ve kanamalar ile ortaya çıktığını söyleyerek, "Lösemilerin tedavisinde kemoterapi, radyoterapi, kemik iliği nakli ve destekleyici tedaviler temel tedavi yaklaşımlarıdır. Hastalığın tedavi edilme oranları yüzde 70-80 arasındadır" dedi.

Löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tunç Fışgın, "Hastalığının ileri bir evresinde merkezimize gelen Fikret Köse isimli hastamız, kendisinin ve ailesinin olağanüstü gayreti ile tedavisinin önemli bir bölümünü geride bıraktı. 2 ay önce babası verici oldu ve kemik iliği nakli uyguladık. Annesi, kardeşi ve tüm yakınları gönülden destek oldular. Lösemi hastalığından kurtulmasının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Şunu asla unutmayalım ki bu tür hastalıklarda moral her zaman çok önemlidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.