Esnaf isyan etti

Esnaf isyan etti
Samsun'un tarihi Yabancılar pazarında yaprak kıpırdamıyor. Moral bozukluğu içindeki esnaf “Kalabalık var ama sadece kuru kalabalık” diye isyan ediyor.

ALIŞ VERİŞİN CAN DAMARI KAN KAYBEDİYOR

Ekonominin atar damarlarından biri olan Yabancılar pazarı esnafı ile ekonomideki son durum hakında röportaj yaptık. Röportaj yapmak istediğimiz çoğu esnaf işsizlikten ve ekonomik durgunluktan şikayet etti ancak isimlerinin ve fotoğraflarının çekilmesine müsade etmedi. Cesurca çıkıp konuşunlar ise siftahsız dükan kapattıklarını ve gazetelerde çıkan "Yabancılar pazarı canlandı" tarzındaki haberlerin doğru olmadığından yakındı. Gelen vatandaşların hiç bir şey almadan geri döndüğünü belirten esnaf devletin halk için çalışmadığına vurgu yaptı. Kuru kalabalığın ekonomiye hiç bir katkısı bulunmadığını da dile getiren esnaf "artık iflas bayrağını çektik" diye isyan ediyor.

VATANDAŞLAR KURU KALABALIK

Yabancılar Pazarı esnaflarından olan İbrahim Bor,''Devlet neden esnafın arasına inip bakmıyor. Esnaf bitmiş halde. Milletvekili 6 milyar maaş alır biz siftah yapamayız. Borç içinde yaşıyoruz. Bu esnaf sadece yemek parasını kazanbiliyor, çoluğunu çocuğunu nasıl okutacak? Evini nasıl geçindirecek? Bu hayat böyle sürmez. Vatandaş gelir ama bir iğne bile almaz. Bakmadan geçer gider. Dünya kadar mal koyduk alan yok diyen Bor, Geçen gün bir gazetede "özlenen kalabalık" diye bir haber okudum. Arasta esnafı bayram etmiş, ben siftah etmedim kim kimi kandırıyor? İşin aslı bu çarşı artık bitti. Biz sadece buraya bir kahve içmeye geliriz. vatandaş gelir ama hep kuru kalabalık.''diye isyan etti.

DEVLET İNSANLARI ÇALMAYA HIRSIZLIĞA SUÇA TEŞFİK EDİYOR

Yine yabancılar pazarında giyim eşyaları satan Muhammet Topçu ise, İşler çok durgun. Bunun sebebi ekonomik daralma. İnsanlar para harcamaya korkuyorlar. Sadece Cumartesileri bir yoğunluk olur. Artık iflas bayrağını çektik. Devlet halkına vermek için vardır ama maalesef bizde devlet halktan almak için var. Ekonominin ve esnafın bu duruma gelmesinin tek nedeni devletin beceriksizliğidir. Devlet insanları çalmaya hırsızlığa suça teşvik ediyor.''dedi

Bekir DURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum