MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN "EMANETİ" 30 YAŞINDA

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN "EMANETİ" 30 YAŞINDA
Muhsin Yazıcıoğlu liderliğinde, 6 Aralık 1992'de Ankara Söğütözü'nde yapılan Siyasi Karar Kurultayı'nda kurulma kararı alınan BBP, "milliyetçi", "maneviyatçı", "sivil" ve "katılımcı" kavramlar üzerinden 29 Ocak 1993'te siyaset arenasına çıktı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin hedeflerinden birinin, "büyük ve güçlü Türkiye" ideali olduğunu belirterek "Bu idealin gerçekleşmesi için ister Meclis'te ister Meclis dışında olsun, iktidarda kimin olduğuna bakmadan, bu ideale hizmet eden kim varsa hep destek verdi. Bugün de Büyük Birlik Partisi aynı çizgisini devam ettiriyor." dedi. Muhsin Yazıcıoğlu liderliğinde, 6 Aralık 1992'de Ankara Söğütözü'nde yapılan Siyasi Karar Kurultayı'nda kurulma kararı alınan BBP, "milliyetçi", "maneviyatçı", "sivil" ve "katılımcı" kavramlar üzerinden 29 Ocak 1993'te siyaset arenasına çıktı. Yaklaşık 16 yıl BBP genel başkanlığını yapan Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'tan Yozgat'ta yapacağı mitinge giderken helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti. Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra partinin genel sekreterliğini yürüten Yalçın Topçu, 24 Mayıs 2009'da BBP Genel Başkanlığını üstlendi. Genel başkanlığını 3 Temmuz 2011'den bu yana Mustafa Destici'nin sürdürdüğü BBP, 30'uncu kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

BBP Genel Başkanı Destici, partisini anlattı
Destici, partinin kurulduğu yıllarda Türkiye'nin karanlık günlerden geçtiğini, partinin kurucu kadrolarının "sivil inisiyatif", "milli mutabakat", "çokluk içinde birlik" diyerek inisiyatif aldıklarını ve Türkiye'de mevcutlardan farklı bir siyasi parti kurma özlemini gerçekleştirdiklerini söyledi. O dönem siyasi partilerin birbirleriyle uğraşarak ve popülist politikalar uygulayarak Türkiye'nin ekonomik ve siyasi krizlerle kaos yaşamasına çanak tuttuğunu belirten Destici, BBP'nin bunun dışında tertemiz yeni bir sayfa açtığını dile getirdi. BBP'nin, 30 yıllık serüveni içerisinde, hep doğrunun yanında, yanlışın karşısında, kuruluş felsefesine uygun olarak hep milli iradenin yanında yer aldığını anlatan Mustafa Destici, "Darbeler kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın buna şiddetle karşı çıktı ve sözle söylemesi gerektiği yerde sözünü söyledi, tavır alması gerektiğinde tavır aldı, sokağa inmesi gerektiğinde de sokağa indi." diye konuştu. Mustafa Destici, BBP'nin sadece partiye gönül verenlerin, milliyetçilerin ya da ülkücülerin değil 85 milyonun tamamının birliğini hedeflediğini, parti olarak farklılıkları zenginlik olarak gördüklerini aktardı. Partisinin kırmızı çizgisinin "terör ve şiddete bulaşmamak" olduğunu vurgulayan Destici, bunlara bulaşmadan her türlü fikrin söylenebileceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.