MMO’DA AKILCI İLAÇ KULLANIMI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

MMO’DA AKILCI İLAÇ KULLANIMI SEMİNERİ DÜZENLENDİ
Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile üyelerine yönelik Dr. Ayça ÖZ’ün sunumu ile “Akılcı İlaç Kullanımı/Akılcı Antibiyotik Kullanımı” bilgilendirme semineri düzenledi.

Üyelerimizin ilgi ile dinlediği seminerde Dr. Ayça ÖZ “Akılcı İlaç Kullanımı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından; kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilaca, uygun süre ve dozda, en düşük maliyette ve kolayca ulaşabilmeleri olarak tanımlandığını, akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azaldığını, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, advers (zararlı) olay görülme sıklığının arttığını, tedavi maliyetlerinin artmasına neden olduğunu, antibiyotiğin yanlış ve gereksiz kullanılmasının, bakterilerin sonraki tedavilere karşı direnç göstermesine neden olduğunu, bunun sonucunda ise, daha sonra antibiyotiğe ihtiyaç duyulduğunda antibiyotiklerin işe yaramayacağını, bu yalnızca antibiyotiği uygun olmayan biçimde kullanan kişi açısından değil, sonradan dirençli bakteriye yakalanma riski olan herkes için tehlike oluşturduğunu” dile getirdi.

Seminer ile basına bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail YOLAYDIN “Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu olarak üyelerine teknik eğitimlerin yanı sıra güncel yaşamlarında ihtiyaç duydukları bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini ve seminerlere devam edeceklerini” açıkladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.