Minik Öğrencilerin Üniversite Heyecanı

Minik Öğrencilerin Üniversite Heyecanı
İlkadım ilçesi Kubilay İlköğretim Okulunda eğitim gören 24 dördüncü sınıf öğrencisi, “Bilgisayar Haftası” kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yerleşkesi’nde bulunan TEKNOPARK’ı ziyaret etti.

İlkokul öğrencileri TEKNOPARK ziyaretinde yetkililerce bilgilendirilirken AR-GE faaliyetlerini yerinde gözlemleyerek kentin teknoloji üslerinden birini de keşfetmiş oldular.Sınıf öğretmenleri Cihan Barış eşliğinde kampüsü de gezen öğrenciler, ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile de Rektörlük binasında bir araya gelerek kendisiyle tanışma fırsatı buldular.

dsc_0903.jpg

BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDA...
Kampüs ziyareti ile ilgili bilgi veren sınıf öğretmeni Cihan Barış “Devlet okulu olmamıza rağmen okulumuzda robotik ve yazılım atölyesi oluşturduk. Bilgisayar Haftası münasebeti ile TEKNOPARK’ı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldık. Buradaki amacımız; öğrencilerimizin farkındalıklarını ve algıda seçiciliklerini arttırmak. Öğrencilerimizin bilim ve teknoloji alanında ufuklarını büyütmek ve bu öğrenmelerin kalıcılaşması en büyük temennimiz.” dedi.

dsc_0889.jpg

Toplantı salonunda Rektör Bilgiç ile bir araya gelen minik öğrencilerden sınıf Başkanı Gülsüm Yılmaz, öğrenciler adına kendisine çiçek takdim etti.Öğrencilerle sıcak bir atmosferde buluşan ve onların heyecanı ile mutlu olan Rektör Bilgiç, kampüs yaşantısı hakkında bilgiler verirken minik misafirleriyle bir süre sohbet etti. Ziyaretten son derece memnun olduğunu belirten Bilgiç, öğrencilere Üniversitenin hediyelerini vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Soner Süren

dsc_0918.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.