"MİLLİ VE YERLİ ÜRETİM ŞART!"

"MİLLİ VE YERLİ ÜRETİM ŞART!"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Türkiye'de yerli ve milli üretimin sürekli artış göstermesi şart. Bu şekilde kalkınmamız hızlanabilir ve gelişebiliriz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Üniversitesi'nin düzenlediği Milli Teknoloji Zirvesi'nin açılış programına katıldı. Yaptığı konuşmada, 'Milli ve yerli üretim'in önemine vurgu yapan Zihni Şahin, "Türkiye'de yerli ve milli üretimin sürekli artış göstermesi şart. Bu şekilde kalkınmamız hızlanabilir ve gelişebiliriz" dedi.

"HİÇBİR ÜLKE OYUN OYNAYAMAZ!"
Samsun Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek Milli Teknoloji Zirvesi, 19 Mayıs Gençlik Kampı'nda başladı. Zirvenin açılış programına katılan ve bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 'milli ve yerli üretim'in önemine değindi. Türkiye'nin son yıllarda bu alanda çok önemli aşamalar kaydettiğini hatırlatan Başkan Zihni Şahin, "Kendi üretimimizi kendimiz yaptığımız, ülke olarak ekonomik açıdan güçlü olduğumuz sürece hiçbir devlet ülkemiz üzerinde oyun kuramaz. Bu bakımdan gençlerimizin milli tekonoji ile ilgili farkındalıklarını artırmak amacıyla yapılan bu toplantıyı çok önemsiyorum" dedi.

thumbnail_zihni-sahin---teknoloji-zirvesi.jpg

'YERLİ MARKALAR ORTAYA ÇIKIYOR'
Türkiye'nin dışarıya döviz vermeden kendi üretimini yapması halinde çok daha kolay kalkınacağının altını çizen Zihni Şahin, "Türkiye, ancak yerli üretimle kalkınmasını sürdürebilir ve genişletibilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin bu yöndeki büyük çabaları son yıllarda meyvelerini vermeye başladı. Başta savunma sanayi olmak üzere bir çok alanda yerli markalara sahip olmaya başladık. Ayrıca bir çok firmanın, işletmenin bu ilkeden yola çıkarak ihracat yapmaya başladığını görüyoruz. Tüm bunlar son derece sevindirici" diye konuştu.

TEKNOLOJİ BAKANI DA KATILACAK
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar 'Milli ve Yerli Savunma Teknoloji Politikaları', 'Sivil Toplum ve Teknoloji Çalışmaları', 'Hava Savunma Sistemlerinin Gelişimi', 'Milli Savunma ve AR-GE' gibi konularda sunumlarda bulundu. Toplantı yarın da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla devam edecek.

Soner Süren

zihni-sahin---teknoloji-zirvesi3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.