Milletvekili Köktaş Meclis Genel Kurulu'nda söz aldı

Milletvekili Köktaş Meclis Genel Kurulu'nda söz aldı
Fuat Köktaş, Türk iş adamlarının yurt dışına yasa dışı yollarla sermaye transfer ettikleri hususunda İYİ Parti tarafından verilen Meclis araştırması önergesi üzerine AK Parti grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda söz aldı.

Milletvekili Köktaş Meclis'te yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Türk iş adamlarının yurt dışına yasa dışı yollarla sermaye transfer ettikleri hususunda İYİ PARTİ'nin çok değerli milletvekili Sayın Arslan Kabukcuoğlu'nun vermiş olduğu Meclis araştırması önergesi üzerine grubum adına söz almış bulunmaktayım, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.

18'nci yüzyıldan itibaren dünyada değişen ekonomik şartlar, mal ve hizmet alımı, beraberinde rekabeti de getirmiş ve Türkiye de bu rekabete taraf olmuş ve bu yolu seçmiş, tercih etmiştir. Dolayısıyla, Türkiye dünyada gelişen ekonomik şartlara ayak uydurmak için birçok yasal düzenlemeleri, serbest mal ve hizmet dolaşımının önünü açan birçok kanun değişiklikleri bizden önceki hükûmetler tarafından, AK PARTİ hükûmetlerinden de önce hayata geçirilmiş ve Türkiye uluslararası sermayeye uygun bir hâle getirilmek için çalışmalar yapılmıştır.

Bu yabancı sermayeye, mal ve hizmet dolaşımına baktığımızda dünyada çok büyük ülkelerin sisteme dâhil olduğunu, Çin gibi, Almanya gibi, Amerika gibi ülkelerin bu sistemin içerisinde olduğunu net olarak görmekteyiz. Türkiye'nin herhangi bir ilinde, herhangi bir kasabasında baktığımızda aynı sektörde, üretim ve hizmet sektöründe yerli ve yabancı sermayelerin yan yana rekabet ettiklerini de net olarak görmekteyiz. Özellikle AK PARTİ iktidarları döneminde yabancı sermayenin önü açılmıştır. Eğer biz "Yabancı sermaye gelsin, yatırım yapsın, teknoloji versin, istihdam ve üretim artsın ve bunun yanında da ihracatı artıralım." diyorsak yerli firmalarımız da yurt dışına aynı şekilde yatırım yapmak ve oradaki teknolojiyi ülkemize taşımak, uluslararası firma olmak gibi hakları vardır. Eğer araştırma önergesinde iddia edildiği gibi, yasa dışı yollarla yurt dışına para transferi yapılıyor ise bunun ilgili kurumları, hesap soracak merci bellidir. Türkiye bir hukuk devletidir. Ellerinde bilgi, belge varsa ilgili adli kurumlara ve gerekli mercilere iletmek gibi bir sorumlulukları vardır. Dolayısıyla yurt dışına legal yolla giden her firmayı biz yurt dışına para kaçırıyor diye burada mercek altına alırsak o firmalarımıza bizim haksızlık edeceğimizi düşünüyoruz.

Önergeyi veren partimizin çok değerli milletvekiline buradan şunu söylüyorum: Ellerinde yasa dışı yollarla yurt dışına para transfer edildiği iddia edilen bilgi, belge varsa kendileri bunu adli kurumlara iletsinler ya da buradan söz veriyorum, ben de bu işin takipçisi olmak üzere, belgeleri kendilerinden istiyorum ve grubumuzun araştırma önergesinin aleyhine olduğu beyan ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum